Transferdagboek 13/09: De Vrij, Pepe, Özil en Darmian

Reacties

De transfermarkt is in de meeste landen gesloten, maar dat betekent niet dat het gedaan is met de geruchten en speculaties. Welke deals zijn mislukt? Vinden clubloze spelers nog een nieuwe werkgever en wat zijn de plannen als de markt op 1 januari weer opent? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 13/09: De Vrij, Pepe, Özil en Darmian

Lazio zou Stefan de Vrij een nieuw contract willen geven om hem definitief uit handen van Chelsea te houden. Volgens Gazza Mercato zou het bod van ruim 24 miljoen euro van de Londense club op de 24-jarige verdediger deze zomer zijn afgewezen door de Romeinen, waarna Chelsea David Luiz terughaalde van Paris Saint-Germain.

Lazio wil volgens The Daily Express het nog twee jaar lopende contract van De Vrij verlengen tot medio 2020. Bovendien krijgt de ex-Feyenoorder dan een weeksalaris van 41 duizend euro in plaats van het huidige honorarium van ongeveer 29 duizend euro per week. De dertigvoudig international van Oranje bezorgde zijn club zondag nog een punt tegen Chievo (1-1).

Pepe (33) wil zijn carrière het liefst afsluiten bij zijn huidige club Real Madrid. 'Ik voel me hier op mijn gemak. Ik heb een contract tot medio 2017 en zal wachten op Real tot de laatste milliseconde. Er is nog genoeg tijd, we hebben nog een jaar te gaan', zegt de Portugese verdediger tegen de Spaanse radiozender Cadena SER. Volgens diverse media in Spanje wil De Koninklijke de verbintenis met de sterkhouder echter al snel openbreken.

Pepe: 'Ik heb een contract tot medio 2017 en zal wachten op Real Madrid tot de laatste milliseconde.'
Pepe: 'Ik heb een contract tot medio 2017 en zal wachten op Real Madrid tot de laatste milliseconde.'

Arsenal wil op zijn beurt graag de contracten van Mesut Özil (27) en Alexis Sánchez (27) verlengen, volgens The Daily Express. 'We gaan met ze praten', aldus manager Arsène Wenger. Beide spelers hebben nog een lopende verbintenis tot medio 2018. Özil kwam in de zomer van 2013 voor bijna vijftig miljoen euro over van Real Madrid, terwijl Sánchez een jaar later de overstap maakte van Barcelona naar The Gunners.

Chelsea is volgens Calciomercato geïnteresseerd in Matteo Darmian, die bij Manchester United niet in de plannen van manager José Mourinho voorkomt. De Portugees geeft op de rechtsbackpositie de voorkeur aan Antonio Valencia. De 26-jarige Darmian, die vorig jaar zomer overkwam van Torino, speelde dit seizoen nog geen officieel duel. De link met Chelsea is logisch, aangezien bij de Londense club manager Antonio Conte aan het roer staat. Hij was tot deze zomer bondscoach van Italië en werkte daar samen met Darmian, die ook in belangstelling staat van Juventus en Napoli.

Bologna wil Marco Amelia aan zich binden, weet Sky Sports. De 34-jarige goalie is transfervrij na zijn vertrek bij Chelsea, waar hij slechts één seizoen onder contract stond. De negenvoudig international van Italië kwam in geen enkel officieel duel in actie voor The Blues, waar Thibaut Courtois en Asmir Begovic de voorkeur kregen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.