Transferdagboek 11/08: Lennon, Dos Santos, Walcott

De transfermarkt is sinds 1 juli weer open en dus zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 11/08: Lennon, Dos Santos, Walcott

Liverpool bereidt zich voor op een vertrek van Daniel Agger, die in de belangstelling staat van Manchester City. Zijn opvolger moet komen uit de Primera División volgens het Briste Metro. De 26-jarige Diego Godín staat nu nog onder contract bij Atlético Madrid, maar zou in Liverpool ploeggenoot kunnen worden van zijn landgenoot Luis Suarez. Spaanse media meldden eerder deze zomer dat ook Barcelona interesse heeft in de Uruguayaanse verdediger.

Een speler die de Premier League juist lijkt te verlaten is Giovani dos Santos. De 23-jarige Mexicaan speelt nu nog bij Tottenham Hotspur, maar wil daar graag vertrekken. Aangezien zijn contract nog één jaar doorloopt, moeten The Spurs de aanvaller deze zomer verkopen om nog een transfersom aan hem over te houden. Vanuit Italië is er belangstelling van Fiorentina, dat deze zomer erg actief is op de transfermarkt.

Internazionale is ook in Engeland aan het scouten, want de Nerazzurri willen graag een snelle rechtsbuiten aan hun selectie toevoegen. De aankoop zou uit Noord-Londen moeten komen, want daar worden twee spelers in verband gebracht met een transfer naar Milaan: Aaron Lennon van Tottenham Hotspur en Theo Walcott van Arsenal. Aangezien beide clubs in verband werden gebracht met de bij Inter overbodige Júlio César, hoopt de Italiaanse club de doelman in te kunnen zetten als wisselgeld.

Roberto Mancini doet er alles aan om niet serieus genomen te worden. De Italiaanse coach van Manchester City beschikt bij de Engelse landskampioen over zo ongeveer de grootste en duurste selectie ter wereld, maar meent dat er andere ploegen favoriet zijn als binnenkort het Engelse voetbalgeweld weer van start gaat. De reden: City heeft zich niet kunnen versterken omdat de portemonnee niet getrokken wordt.

Een blik op het keurkorps van Mancini toont dat de beste man de realiteitszin volledig uit het oog verloren is. 'Maar United is favoriet dit seizoen, wij komen dan op de tweede en waarschijnlijk de derde of vierde positie. Na succes moet je je nu eenmaal versterken. En dan het liefst twee maanden voor het slot van de transferperiode.'

Volgens de Engelse media heeft Mancini zich intern vooral boos gemaakt over het niet binnenhalen van Eden Hazard (verkaste naar Chelsea) en (nog) niet aantrekken van Robin van Persie, voor wie uitgerekend United de meest logische bestemming lijkt.

Mogelijk kan Chelsea Mancini in de komende weken nog wat jaloerser maken. De Londenaren zouden volgens The Daily Star immers hun zinnen hebben gezet op Edinson Cavani. De sterspeler van Napoli gaf al aan Napels niet per se te willen verlaten, maar in de voetballerij blijken dergelijke uitspraken eens te meer loze beloften.

We sluiten af met de uittocht bij Málaga, waar trainer Manuel Pellegrini in hetzelfde schuitje zit als Mancini. De steenrijke eigenaar Sjeik Abdullah Bin Nasser Al-Thani heeft genoeg van zijn speeltje en heeft de geldkraan stevig dichtgedraaid. De dit seizoen in de Champions League debuterende club maakte al bekend dat iedere speler te koop is tegen een redelijk bedrag en nam al afscheid van enkele vaste waarden (Santi Cazorla, Joris Mathijsen en José Rondón).

Pellegrini weigert voorlopig het zinkende schip te verlaten. 'Ik wil de club door deze moeilijke periode heen loodsen', stelt hij. En dat is uitermate nobel. Of zou het toch met zijn miljoenensalaris te maken hebben? Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's