Transfer Quiz: Serie A-clubs boksen op tegen rijk verleden

Reacties

Nu de transferperiode in volle gang is, vinden we het na de duurste aankopen ooit van de Premier League en de Primera División tijd voor een quiz over de rijke transferhistorie van de Serie A.

Transfer Quiz: Serie A-clubs boksen op tegen rijk verleden

Waar in Engeland veel van de duurste aankopen ooit de laatste jaren plaatsvonden, is dat in Italië bepaald niet het geval. De Serie A-clubs kenden rond de eeuwwisseling hun economische hoogtijdagen. Dat blijkt wel uit het feit dat het absolute record pas vorig jaar werd scherpgesteld door Juventus.

Om de lijst met onderstaande transfers in te vullen, is enige kennis van het Italiaanse voetbal van circa vijftien jaar geleden gevraagd. De clubs telden destijds miljoenen neer voor vedetten van wereldfaam, waaronder twee Nederlanders. Maar ook de laatste jaren wordt er weer met geld gesmeten.

Jullie weten inmiddels waarschijnlijk wel wat de bedoeling is. Wij geven de clubs die betrokken waren bij de transfer plus het bedrag en het jaar weg, aan jullie om de spelers te raden. Heb je de quiz af? Deel je score dan onderin de comments of via Twitter (@VI_nl).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.