Transfer Quiz: het financiële machtsvertoon van Barça en Real

Reacties

De transferperiode is inmiddels in volle gang. Omdat de miljoenendeals ons om de oren vliegen, brengen we een week na onze Premier League-quiz de lijst met 48 duurste aankopen in de historie van La Liga. En uiteraard wordt die gedomineerd door Barcelona en Real Madrid.

Transfer Quiz: het financiële machtsvertoon van Barça en Real

Sterker nog, tot afgelopen zomer was het mondiale transferrecord jarenlang in handen van De Koninklijke. Meer dan de helft van onderstaande transfers kwam dan ook op naam van de twaalfvoudig winnaar van de Champions League en kampioen van Spanje. Maar, bewijzen onderstaande bedragen, ook Barcelona kan er wat van.

Het moge duidelijk zijn, niet alleen op sportief vlak zijn Barça en Real toonaangevend in Spanje. Alleen Atlético Madrid en Valencia houden zich, een enkele uitzondering daargelaten, nog enigszins staande in het financiële geweld van de twee rivalen. Uiteraard staan er ook weer wat Nederlanders tussen; vier dit keer.

Jullie weten weten inmiddels waarschijnlijk wel wat de bedoeling is. Wij geven de clubs die betrokken waren bij de transfer weg plus het jaar en het bedrag. Aan jullie de taak de speler te raden. Heb je de quiz af? Deel je score dan onderin de comments of via Twitter (@VI_nl). Veel plezier!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.