Tottenham Hotspur komt met positieve update over Vertonghen

Reacties

Jan Vertonghen heeft geen hersenschudding overgehouden aan de eerste halve finale in de Champions League tegen Ajax. Dat is het resultaat van uitvoerig onderzoek, meldt Tottenham Hotspur donderdagmiddag.

Tottenham Hotspur komt met positieve update over Vertonghen

De Premier League-club schrijft in een update dat Vertonghen de afgelopen 48 uur uitvoerig is onderzocht door de medische staf en een onafhankelijke neuroloog die is gespecialiseerd in sport-gerelateerde hersenschudding. Daaruit is gebleken dat de 32-jarige verdediger alleen een neusblessure opliep door de harde botsing met land- en ploeggenoot Toby Alderweireld in de eerste helft van de heenwedstrijd tegen Ajax (0-1).

Spurs voegt eraan toe dat alle richtlijnen van de FA aangaande hersenschuddingen zijn gevolgd en dat Vertonghen aanvankelijk fit genoeg leek om de wedstrijd te vervolgen, nadat hij op het veld was onderzocht door de medische staf. Toen de ex-Ajacied aangaf dat de symptomen verergerden en hij niet langer op zijn eigen benen kon staan, is hij meteen gewisseld. Waarschijnlijk stond Vertonghen op het punt om flauw te vallen.

Wanneer de Belgisch international weer inzetbaar, meldt Tottenham Hotspur er niet bij. De specialist in kwestie heeft geadviseerd dat Vertonghen een korte herstelperiode in acht neemt voordat hij de training hervat. Of de uitwedstrijd tegen AFC Bournemouth in de Premier League (komende zaterdag) en de return van volgende week woensdag tegen Ajax in de Champions League haalbaar zijn, is daardoor nog onduidelijk.

Manager Mauricio Pochettino gaf op zijn persconferentie ook al aan dat Tottenham alle richtlijnen heeft gevolgd. Dat Vertonghen aanvankelijk terug het veld inging voordat hij naar de kant werd gehaald, maakte het nodige los in Engeland. De Argentijn verwijt zijn medische staf echter helemaal niets. Verder gaf Pochettino ook aan geen enkele gok te willen nemen met Vertonghen, die woensdag via Twitter zelf ook al een geruststellende update gaf.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Meer J. Vertonghen
Meer over J. Vertonghen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.