Vertonghen rekent zich nog niet rijk met Anderlecht en reageert op 'bewuste' kaart

Reacties

Anderlecht-aanvoerder Jan Vertonghen was bijzonder verheugd met de eerste zege van Paars-Wit bij Club Brugge sinds 2018, maar weet dat er nog een lange weg te gaan is naar een mogelijke Belgische titel. De ex-Ajacied ging zondag na de zege in de Belgische topper ook kort in op zijn opmerkelijke gele kaart.

Vertonghen rekent zich nog niet rijk met Anderlecht en reageert op 'bewuste' kaart
© Pro Shots
Club Brugge
Club Brugge
1 - 2
Anderlecht
Anderlecht

Anderlecht knokte zich in de tweede helft terug van een achterstand nadat voor rust twee treffers van de gasten uit Brussel werden afgekeurd. Bij de eerste situatie stond Anders Dreyer buitenspel en later greep de VAR in omdat Thorgan Hazard de bal tegen de arm kreeg voordat voormalig Ajacied Kasper Dolberg raak schoot. Hazard kreeg daarvoor een duw in zijn rug, maar dat vond de arbiter niet zwaar genoeg om voor te fluiten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Opmars
Via invallers Luis Vázquez en Nilson Angulo won Anderlecht alsnog voor het eerst in zes jaar op bezoek bij Club Brugge. 'We zijn de ploeg die de meeste punten heeft gepakt na een achterstand, twintig als ik me niet vergis. Dat zegt iets over de mentaliteit van deze groep en wat wij op de mat kunnen leggen om de boel toch nog om te draaien', zei Vertonghen tegen Het Laatste Nieuws.

'Ik vind het fantastisch om aanvoerder van deze ploeg te zijn. We hebben een geweldige ploeg die veel stappen heeft gezet tegenover vorig jaar. Vorig jaar waar we bij wijze van spreken tevreden als we met het kleinste verschil verloren. Nu wínnen we van Club Brugge. Dit is wie wij zijn, dit is wie wij de laatste maanden geworden zijn', aldus routinier van Anderlecht.

De nummer elf van vorig seizoen staat nu tweede, op acht punten van koploper Union Sint-Gillis en twaalf punten voor op nummer drie Club Brugge. 'Het zijn misschien twaalf punten op papier, maar het kunnen er ook negen zijn als het tot een replay komt tegen Genk. In België heb je vier opties: winnen, verliezen, gelijkspelen of herspelen. Dus ik wacht de beslissing van het BAS (Belgisch Arbitragehof voor de Sport, red.) af voor een klein feestje te vieren.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Titelstrijd
Vertonghen zet niet in op een tweestrijd tussen Union en Anderlecht om de titel. 'Voor mij is iederéén die in play-off 1 zit titelkandidaat. Dat is inherent aan dat systeem bij ons met de puntendeling, dat hebben we in het verleden ook al gezien. Er kunnen gekke dingen gebeuren. Union doet het uitstekend, maar als ze drie wedstrijden op rij verliezen staat alles weer bij elkaar.'

'Ik schrijf Club Brugge en Antwerp ook nog niet af. Wie kan pieken in de play-offs zal kampioen worden', vertelde de 153-voudig international van België, die zondag vlak voor tijd nog een gele kaart pakte door opvallend tijd te rekken bij een doeltrap. Vertonghen is daardoor geschorst voor het competitieduel met Eupen. 'Ik ben liever in de reguliere competitie geschorst, dan in de play-offs', besloot Vertonghen, die zijn vijfde gele kaart kreeg van dit seizoen, al lachend. In de reguliere competitie staan nog drie speelrondes op het programma.

Pro League

Stand Pro League 2023/2024

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Union Sint-Gillis
30
21
7
2
63-31
+32
70
2
Anderlecht
30
18
9
3
58-30
+28
63
3
Antwerp
30
14
10
6
55-27
+28
52
4
Club Brugge
30
14
9
7
62-29
+33
51
5
Cercle Brugge
30
14
5
11
44-34
+10
47
* Actueel tot en met 27 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.