Van Bommel slaat met Antwerp voorlopig aanval van Gent af

Mark van Bommel zal met genoegen terugkijken op het duel met AA Gent. De Nederlandse trainer zag de club uit de Belgische havenstad door een late gelijkmaker met 2-2 gelijkspelen. Het is een gewonnen punt, zeker met het oog op een overige resultaten in België.

Gent
Gent
2 - 2
Antwerp
Antwerp

Met Vincent Janssen, Jurgen Ekkelenkamp en Owen Wijndal in de basis startte Van Bommel met zijn Nederlands getinte Antwerp tegen AA Gent. Voorafgaand aan dat duel bedroeg het verschil tussen de twee clubs vier punten op de ranglijst, in het voordeel van Antwerp.

Na een mooie Belgische sfeeractie begon het duel tussen de twee clubs. Gent begon een stuk feller aan het duel dan Antwerp en dat resulteerde in de openingstreffer. Na een vlotte Gentse combinatie was het nota bene Toby Alderweireld die de bal wat ongelukkig achter zijn eigen doelman schoot.

Al snel kreeg Antwerp de opgelegde kans om de stand gelijk te trekken. Na een voorzet van Ekkelenkamp en doorkoppen van Janssen belandde de bal bij Alhassan Yusuf. De middenvelder wist de vrije schietkans om zeep te helpen. Niet veel later viel de gelijkmaker alsnog. Jacob Ondrejka mocht aanleggen vanaf elf meter en faalde niet.

Lang konden Van Bommel en co. niet genieten van de tussenstand. Drie minuten na de gelijkmaker was het Pieter Gerkens die op identieke wijze aan de eerste treffer van Gent tot scoren wist te komen. De Belg gleed raak op aangeven van Archibald Brown.

Na de rust was het opnieuw tijd voor een Nederlander. Gyrano Kerk loste voormalig SC Heerenveen-aanvaller Chidera Ejuke af en ging samen met Antwerp opnieuw op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam er uiteindelijk, zo'n zes minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd. George Ilenikhena, die eerder was ingevallen voor Ekkelenkamp, liet de club uit de Belgische havenstad juichen.

Met het gelijke spel behoudt Antwerp in ieder geval zijn voorsprong op Gent. Het verschil tussen de twee clubs op de ranglijst bedraagt twee punten. Antwerp loopt zelfs in op de concurrentie. De club van Van Bommel is op een gelijk aantal punten gekomen met Club Brugge, dat eerder deze middag nog met 1-2 verloor van Anderlecht.