Anderlecht verliest ondanks geschutter Vertonghen zowaar eens niet van Union

Anderlecht heeft een einde gemaakt aan een absolute horrorreeks tegen Union Sint-Gillis. Na acht nederlagen op rij tegen de stadgenoot werd er zondagavond dankzij een gelijkmaker in blessuretijd een punt gepakt: 2-2. In de Belgische titelstrijd schiet Anderlecht daar echter weinig mee op.

Anderlecht
Anderlecht
2 - 2
Union Sint-Gillis

Union en Anderlecht troffen elkaar midweeks ook al, in het Belgische bekertoernooi, en op die avond werd geschiedenis geschreven. Union was met 2-1 te sterk voor de recordkampioen en boekte zo zijn achtste zege op rij op Anderlecht. Nooit verloor Paars-wit zo veel wedstrijden op rij tegen dezelfde tegenstander.

Zondag leek Union het record nog verder aan te scherpen. De absolute hoofdrol in de eerste helft van de competitiekraker was voor Jan Vertonghen, die bij allebei de goals van Union blunderde, maar ook zelf voor de aansluitingstreffer zorgde. Daardoor bleef het in de tweede helft erg spannend.

Union leek stand te houden, maar moest in blessuretijd toch de 2-2 incasseren. Thorgan Hazard voorkwam dat Anderlecht voor de negende keer op rij werd verslagen door zijn buurman. Het verschil tussen de nummer één en twee van de Belgische Pro League blijft nu acht punten bedragen.