Vertonghen bedankt fans Spurs en Ajax en komt met update

Reacties

Jan Vertonghen lijkt redelijk te herstellen van de hoofdblessure die hij dinsdagavond opliep in de wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Ajax. De verdediger moest enkele minuten voor rust de strijd staken en ging groggy van het veld.

Vertonghen bedankt fans Spurs en Ajax en komt met update

Na ruim een half uur ging Vertonghen de lucht in bij een voorzet, maar kopte hij tegen het achterhoofd van teamgenoot Toby Alderweireld - en daar kwam nog een arm van Ajax-doelman Andre Onana bij.

Vertonghen probeerde het nog even, maar ging daarna toch misselijk naar de kant. 'Dit was niet de manier waarop ik hoopte dat de wedstrijd zou verlopen', laat Vertonghen een dag later weten via Twitter.

'Ik voel me vandaag oké. Mijn dank gaat uit naar supporters aan beide kanten voor hun positieve berichten', aldus Vertonghen. Na de wedstrijd zei de Belgische verdediger ook al dat zijn blessure relatief meeviel.

Of Vertonghen volgende week inzetbaar is tijdens de returnwedstrijd tegen Ajax is nog niet duidelijk. Aanstaande zaterdag spelen The Spurs eerst nog een wedstrijd tegen AFC Bournemouth. Manager Mauricio Pochettino gaf al te kennen dat Tottenham hem 'in de gaten houdt'.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tottenham zelf laat via de officiële kanalen weten dat de medische staf Vertonghen woensdag nader onderzocht heeft. Daarbij was aan niets te merken dat hij nog last had van de botsing. De komende dagen gaat het onderzoek verder en zal ook een onafhankelijke externe specialist de Belg nog onder de loep nemen.

Dinsdagavond reageerde Vertonghen al alert op prikkels van de medische staf, zegt de club. Daarop besloten de medische specialisten dat hij verder mocht spelen. Kort daarna gaf Vertonghen zelf aan dat hij zich niet goed voelde worden en niet meer op zijn benen kon staan. Daarop haalde Pochettino hem naar de kant.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.