Toptalent Moukoko slaat terug: 'Schaam me niet voor hoe goed ik ben'

Reacties

Youssoufa Moukoko maakt komend seizoen de overstap naar Borussia Dortmund Onder-17 naar de Onder-19. De veertienjarige aanvaller wordt geroemd vanwege zijn talent, maar ook bekritiseerd vanwege zijn leeftijd. Daar is Moukoko een beetje klaar mee.

Toptalent Moukoko slaat terug: 'Schaam me niet voor hoe goed ik ben'

'Het is werkelijk ongelooflijk wat er over mij wordt geschreven. Ik zal het nog een keer zeggen: ik kan er niets aan doen dat het goed gaat en ik een geschenk van Allah heb gekregen. Ik schaam me er niet voor dat ik goed kan voetballen', reageert Moukoko via Instagram.

De aanvaller moest zich al vaker verantwoorden voor zijn leeftijd. Het talent zag op 20 november 2004 het levenslicht in Yaoundé (Kameroen). Na allerlei discussies over zijn leeftijd zag vader Joseph zich in 2017 genoodzaakt te wapperen met de geboorteakte van zijn zoon.

Moukoko liet dit seizoen zien het niveau van de Onder-17 meer dan ontstegen te zijn. In de reguliere competitie in de Bundesliga West scoorde hij 46 keer in 25 duels en leverde hij ook nog acht assists. In de finaleronde vond Moukoko vier keer het net in drie wedstrijden, waaronder een keer afgelopen zondag tegen de leeftijdsgenoten van 1. FC Köln.

De aanvaller Moukoko kwam in 2014 naar Duitsland en is inmiddels ook vier keer uitgekomen voor Duitsland Onder-16. In die duels trof hij drie keer doel, een mager moyenne in vergelijking met zijn cijfers in competitieverband afgelopen seizoen.

Ondertussen wordt Moukoko van alle kanten gevolgd. Clubs uit Spanje en Engeland zouden de aanvaller willen overnemen, maar hij ligt nog tot medio 2022 vast en Dortmund is niet van plan hem te laten gaan. 'Mensen die Youssoufa adviseren, weten dat het hele pakket klopt bij Dortmund', zegt hoofd opleidingen Lars Ricken tegen Bild. 'We ontwikkelen hem als voetballer, maar zorgen er ook voor dat het op school goed gaat. We willen hem zo goed mogelijk begeleiden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.