Dortmund hekelt hype rond megadeal van veertienjarig supertalent

Reacties

Technisch directeur Michael Zorc vindt het maar niks dat er nu al een hype aan het ontstaan is rond Youssoufa Moukoko. Het veertienjarige supertalent van Borussia Dortmund kwam woensdag in de schijnwerpers te staan door een opmerkelijk bericht van Bild.

Dortmund hekelt hype rond megadeal van veertienjarig supertalent

Volgens de Duitse boulevardkrant heeft Moukoko ondanks zijn nog jonge leeftijd namelijk al een zeer lucratief contract getekend met Nike. De sponsovereenkomst zou hem direct al een miljoen euro opleveren. Middels bonussen kan dat bedrag naar verluidt oplopen tot liefst tien miljoen euro. Daarnaast zal de in Kameroen geboren jeugdinternational van Duitsland ook in een reclamefilmpje van het grote Amerikaanse sportmerk te zien zijn.

Het gaat Zorc allemaal wat te ver. 'Wij zijn niet verantwoordelijk voor wat kledingmerken doen. We stellen ons gezien de leeftijd van zulke spelers terughoudend op', zei de sportief beleidsbepaler tijdens een persconferentie over de veelbesproken Moukoko-deal die door Bild breed werd uitgemeten. 'Dat ene bepaalde medium zorgt ervoor dat hij nu al regelmatig in de schijnwerpers komt te staan. Ik vind dat geen goede zaak.'

Moukoko geldt als het absolute groeibriljant van de jeugdopleiding van Dortmund, waarvoor hij in de Bundesliga Onder-17 al 36 keer scoorde in 21 wedstrijden. Vorig seizoen was het in de Duitse competitie voor B-junioren al 37 keer raak. 'Hij is een gigantisch talent, hij scoort aan de lopende band', weet Zorc. Desondanks kan Dortmund de spits wegens zijn jonge leeftijd nog niet contractueel vastleggen, in tegenstelling tot wat Nike heeft gedaan.

Het bericht van BILD waar Michael Zorc zich aan stoort.
Het bericht van BILD waar Michael Zorc zich aan stoort.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.