Twijfels over leeftijd Dortmund-talent Moukoko: 'Hij is echt twaalf'

Reacties

Lars Ricken vindt het teleurstellend dat Duitse media twijfelen aan de leeftijd van Youssoufa Moukoko. Volgens de oud-speler en huidig jeugdcoördinator van Borussia Dortmund staat de leeftijd van het talent vast.

Twijfels over leeftijd Dortmund-talent Moukoko: 'Hij is echt twaalf'

'Hij is echt twaalf jaar. Daar twijfelen we niet aan', zei Ricken tegen Ruhr Nachrichten. Moukoko, een Duitse Kameroener, staat bij Dortmund te boek als groot talent en speelt al in het Onder-17-team. In zijn paspoort staat 20 november 2004 als geboortedatum. 'Wij vinden dat hij gezien zijn niveau al bij Onder-17 thuishoort', aldus Ricken.

Moukoko heeft dit seizoen in de Bundesliga voor B-junioren al zeventien keer gescoord in zeven wedstrijden. 'Hij speelt in een erg goed team, zijn ploeggenoten hebben ook veel kwaliteiten', zei Ricken.

Gezien de twijfels over de leeftijd van Moukoko deed Ingo Preuss, teammanager van het Onder-23-team geen handige uitspraken tegen spox.com. 'Ik kan me voorstellen dat hij ouder wordt geschat. Misschien is hij ook wel één of twee jaar ouder. Maar hij is in ieder geval nog geen zeventien.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.