Topscorer Quiz: de Club van Honderd in de Europese topliga's

Reacties

Hij hikt er al een tijdje tegenaan: zijn honderdste treffer voor Bayern München in de Bundesliga. Arjen Robben heeft er nog twee nodig en dan voegt hij zich bij de Europese Club van Honderd, spelers met minstens honderd goals in één competitie. Over hen gaat deze quiz.

Topscorer Quiz: de Club van Honderd in de Europese topliga's

Al sinds eind september staat Robben op 98 Bundesliga-goals voor Bayern. Door zijn treffer tegen FC Augsburg slechtte de 34-jarige Nederlander wel de grens van 150 competitiedoelpunten, zijn goals in de Eredivisie, de Premier League en de Primera División meegerekend. Maar de mijlpaal van honderd Bundesliga-doelpunten heeft hij sindsdien nog niet geslecht.

Als hem dat lukt, komt hij in het onderstaande rijtje momenteel nog actieve spelers terecht die al wel minstens honderd keer scoorden in één afzonderlijke competitie. Sommigen van hen deden dat zelfs in meerdere Europese topliga's. Wij zetten ze op een rijtje voor de Bundesliga, de Premier League, de Primera División, de Serie A en de Ligue 1. Veel plezier!

Uitleg: spelers met een sterretje achter hun naam zijn niet meer actief in die competitie, maar wel in een andere profliga ergens ter wereld. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.