Oranje Quiz: de twee vorige krakers van deze eeuw tegen Duitsland

Reacties

Het Nederlands elftal bereidt zich deze week voor op de tweede wedstrijd in de Nations League tegen Duitsland van komende zaterdag. Het is de derde keer dat de twee rivalen deze eeuw tegenover elkaar staan in competitief verband. Een quiz over de vorige twee krakers.

Oranje Quiz: de twee vorige krakers van deze eeuw tegen Duitsland

De oplettende lezer weet waarschijnlijk al op welke wedstrijden we doelen; die op de EK's van 2004 en 2012. Beide keren won Nederland níét van Die Mannschaft, die afgelopen zomer op hardhandige wijze werd onttroond als wereldkampioen. De laatste zege van Oranje op Duitsland dateert dan ook alweer van zestien jaar geleden: een oefenduel in november 2002.

Richting de 41ste editie van Nederland – Duitsland in de Johan Cruijff Arena focussen we ons dus op de twee EK-wedstrijden die de twee buurlanden in de 21ste eeuw tegen elkaar afwerkten. We willen van jullie weten wie er in die twee confrontaties meededen. Met de posities, rugnummer en toenmalige clubs als tips, helpen we jullie al een eind op weg. Veel plezier!

* spelers met een sterretje achter hun naam scoorden, spelers met een pijltje achter hun naam vielen in.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.