Topklassekampioen Achilles ’29 wil naar Jupiler League

Nadat de eerste divisieclubs het plan om tweede elftallen al komend jaar toe te laten tot de eerste divisie torpedeerden is de KNVB op zoek andere mogelijkheden de eerste divisie volgend jaar toch van vers bloed te voorzien. De afgelopen dagen werd vanuit Zeist gepoogd volgend jaar minimaal een amateurclub te bewegen om komende zomer naar de Jupiler League te promoveren.

Topklassekampioen Achilles ’29 wil naar Jupiler League

Achilles ’29 werd afgelopen weekend opnieuw kampioen van de Zondag Topklasse. Voorzitter Harrie Derks beaamt dat de club in gesprek is met de KNVB. 'Afgelopen maandag stond er een gesprek gepland, maar door de feestelijkheden in Groesbeek, kon ik daar niet bij zijn', aldus Derks.

'Maar voor ons is het eigenlijk heel simpel. Wij willen graag in de Jupiler League spelen, maar dan wel op onze voorwaarden', vervolgt de voorzitter. Achter de schermen liet de KNVB al weten, dat veel zaken die eerder onbespreekbaar waren, nu wel mogelijk zijn. Directeur Bert van Oostveen houdt zich intensief bezig met het dossier. Veel kans op een snelle entree van een Topklasser is er echter niet.

Derks gaat binnenkort weer om de tafel met de bond. maar kan zich niet voorstellen dat er al komend seizoen sprake kan zijn van een entree van Achilles ’29. 'Nee, dat lijkt me veel te snel. Er moet nog over een boel zaken gepraat worden.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen