Twente wil met beloftenteam uitkomen in Jupiler League

FC Twente neemt graag met een beloftenteam deel aan de Jupiler League. De KNVB heeft plannen om vanaf volgend seizoen tweede teams van Eredivisieclubs toe te laten in de Eerste Divisie, nu die door het faillissement van SC Veendam en eerder AGOVV nog uit slechts zestien teams bestaat.

Twente wil met beloftenteam uitkomen in Jupiler League

FC Twente is al langer voorstander van deze opzet, die ook noodzakelijk lijkt zolang er geen promotieplicht is voor clubs uit de Topklasse. 'Met het technisch platform van de Eredivisieclubs hebben we dit al vaker aangekaart bij de KNVB', zegt technisch manager Cees Lok van de club uit Enschede.

'Jonge voetballers worden in de Jupiler League geconfronteerd met meer weerstand', vervolgt hij, 'en leren ook omgaan met zaken als het spelen voor een groot publiek en tv-aandacht. Ook als je kijkt naar de functie van Nederland als opleidingsland, zou dit een goede zaak zijn.'

De beloften van FC Twente werden vorig seizoen kampioen van de Eredivisie en bezetten momenteel de zevende plaats.

FC Twente heeft zich overigens verzekerd van de diensten van Sven Verlaan. De achttienjarige centrumverdediger gaat een opleidingscontract voor drie seizoenen tekenen. Hij liet onlangs tijdens een oefenstage een goede indruk achter en wordt volgend seizoen toegevoegd aan Jong FC Twente. Verlaan is afkomstig van amateurclub UVS uit Leiden, waarmee FC Twente een samenwerkingsverband heeft. In Voetbal International van deze week een dubbelinterview met twee grote talenten van FC Twente: Tim Hölscher (18) en Joey Pelupessy (19).

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen