Topfitte Llorente houdt Atlético Madrid op CL-koers

Reacties

Atlético Madrid koerst dankzij invaller Marcos Llorente in volle vaart af op plaatsing voor de Champions League. Voor de vierde keer op rij werd er gewonnen, al moest in de slotfase een zeldzame tegentreffer toegestaan worden.

Topfitte Llorente houdt Atlético Madrid op CL-koers
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
2 - 1
Alavés
Alavés

De ploeg van coach Diego Simeone is uitstekend uit de coronabreak gekomen. Na een 1-1 gelijkspel bij Athletic de Bilbao werd gewonnen van Osasuna (0-5), Real Valladolid (1-0) en Levante (0-1). Bovendien werd vrijdag duidelijk dat Atlético vanavond uitstekende zaken kon doen. Rivaal Sevilla had onverwachts punten laten liggen in eigen stadion tegen Valladolid (1-1).

In de eerste helft had de thuisploeg ook het overwicht. Alavés trok zich terug, maar hoefde geen écht grote kansen toe te staan. Pas na een dubbele wissel in de tweede helft sloeg Atlético toe. Marcos Llorente en Diego Costa stonden nog maar twee minuten op het veld toen ze de openingsgoal van Saúl konden bejubelen. De middenvelder kopte raak (foto) uit een vrije trap van Kieran Trippier. Llorente had met een prima actie die vrije trap afgedwongen.

In de 73ste minuut leek het duel gespeeld. Diego Costa benutte een strafschop die collega-invaller Llorente met een fraaie actie had verdiend. Zo speelden de twee invallers, die de thuisploeg van hernieuwde energie voorzagen, een belangrijke rol. Llorente, betiteld als een van de fitste spelers in Spanje, was toch al prima in vorm de laatste weken. Hij was direct betrokken bij zes goals in zijn laatste zes optredens.

In de slotfase deed Aalavés nog wel wat terug. Na een vliegende sliding om een vrije trap te blokken, raakte Koke de bal met zijn hand. De daaropvolgende strafschop werd omgezet in de 2-1 door Joselu. Daar bleef het tot opluchting van Simeone bij. 

Door de zege vergrootte de ploeg van Simeone het gat met Sevilla tot vier punten. De overige concurrenten zijn al verder uit zicht. Dinsdag wacht het uitduel met Barcelona. Koke en Stefan Savic zijn dan door hun gele kaart van vanavond geschorst. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
5
Villarreal
38
18
6
14
63-49
+14
60
6
Real Sociedad
38
16
8
14
56-48
+8
56
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Meer Marcos Llorente
Meer over Marcos Llorente
Meer J. Oblak
Meer over J. Oblak
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.