Peperduur wonderbed Llorente geeft Atlético goede moed voor de eindsprint

Reacties

Marcos Llorente was in een van de laatste wedstrijden voor de coronapauze de grote man bij Atlético Madrid in de Champions League-zege op Liverpool en is ook na de break weer in goeden doen. Dankzij een haast obsessieve levensstijl en een speciaal bed is de middenvelder op dit moment een van de fitste spelers in La Liga. Llorente is helemaal klaar voor de eindsprint.

Peperduur wonderbed Llorente geeft Atlético goede moed voor de eindsprint
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
2 - 1
Alavés
Alavés

Zijn transfer in de afgelopen zomer deed in Spanje behoorlijk wat stof opwaaien. Van Real Madrid naar Atlético: dat is een overstap die nu eenmaal erg gevoelig ligt. Llorente was er zelf van overtuigd dat hij de juiste keuze had gemaakt, maar zal daar na een paar maanden ongetwijfeld wat vraagtekens bij hebben gezet. Diego Simeone zag in de eerste seizoenshelft geen mogelijkheid om Llorente in zijn team te brengen en liet de middenvelder regelmatig een hele wedstrijd op de bank zitten.

Vanaf eind januari namen de speelminuten toe. Llorente kreeg als defensieve middenvelder een basisplaats en deed onder meer van begin tot eind mee tegen zijn oude club Real Madrid. Zijn finest moment beleefde Llorente in maart op Anfield, toen hij als invaller met twee doelpunten en een assist verantwoordelijk was voor de uitschakeling van titelhouder Liverpool in de Champions League. De zon begon te schijnen voor Llorente. En juist op dat moment kwam het voetbal stil te leggen.

Eerder deze maand werd het seizoen in La Liga hervat en Llorente heeft een meer aanvallende rol gekregen van Simeone. Daarin maakt hij indruk, met onder meer een goal en twee assists in de 0-5 zege op Osasuna en het glansoptreden van afgelopen dinsdag tegen Levante (0-1 zege). Llorente heeft tijdens de coronabreak duidelijk niet stilgezeten en is misschien wel de meest fitte speler van allemaal in La Liga. De middenvelder doet er dan ook alles aan om in topconditie te blijven.

Llorente zweert bijvoorbeeld bij het paleodieet, ook wel bekend als het oerdieet. Het is gebaseerd op de levenswijze van onze voorouders, die nog jaagden en verzamelden. Daarnaast is Llorente gek op Crossfit en houdt zijn training dus niet op wanneer hij het complex van Atlético verlaat. Thuis is de middenvelder constant bezig om nog sterker en nog fitter te worden.

Dit bericht bekijken op Instagram

🏃🏼‍♂️💨🔚🔜🏝⛱

Een bericht gedeeld door Marcos Llorente (@marcosllorente) op

En dan is er nog de nachtrust. Llorente slaapt volgens zijn vader Paco (die net als zijn zoon voor Atlético en Real uitkwam) negen uur per nacht en doet dat in een 'intelligent' bed, dat is ontworpen om atleten te helpen met herstellen. De slaapplaats, ontworpen door het bedrijf Hogo, zou op natuurlijke wijze het verouderingsproces tegen gaan. Dat is niet goedkoop: het wonderbed van Llorente kost liefst 35.000 euro. Dat is toch wat anders dan een ledikantje van Ikea.

Llorente heeft het er in zijn poging om het beste uit zichzelf te halen allemaal voor over. Het lijkt zich nu uit te betalen.

De 32ste speelronde in La Liga


Vr 26 jun. 2020

Za 27 jun. 2020

Zo 28 jun. 2020

Ma 29 jun. 2020

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.