'Atlético kan doorpakken dankzij lening van 300 miljoen euro'

Reacties

In navolging van Internazionale en Barcelona heeft ook Atlético Madrid een miljoenenlening afgesloten om het hoofd boven water te houden. De kampioen van Spanje heeft 300 miljoen euro geleend van drie Amerikaanse fondsen.

'Atlético kan doorpakken dankzij lening van 300 miljoen euro'
© Pro Shots

Dat meldt El Confidencial. Met het geld is Atlético in staat zijn kortlopende schulden te herfinancieren. Ook zorgen de Rojiblancos er op deze manier voor dat het sportieve project niet al te veel te lijden heeft onder de financiële gevolgen van de coronapandemie, die veel internationale topclubs zwaar heeft getroffen. Zo kan Atlético volgens AS nu het contract van trainer Diego Simeone en revelatie Marcos Llorente rondmaken en is de komst van Argentijns international Rodrigo De Paul mogelijk.

Eerder deze zomer werd er tijdens de aandeelhoudersvergadering van Atlético al groen licht gegeven voor een kapitaalinjectie van 181,8 miljoen euro. Daardoor is het mogelijk om het kampioenselftal grotendeels intact te houden. Het maakt nog maar eens duidelijk hoezeer de coronacrisis er heeft ingehakt. Atlético liep alleen al zo'n tachtig miljoen euro aan inkomsten mis, doordat er in het Wanda Metropolitano afgelopen seizoen niet met publiek kon worden gespeeld. Bij Barcelona is de situatie minstens zo slecht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.