Atlético Madrid ontsnapt en gaat als koploper naar Barcelona

Atlético Madrid heeft na vijf uitwedstrijden (vier in La Liga) zonder zege eindelijk weer eens drie punten gepakt buiten het eigen Estadio Wanda Metropolitano. Dat ging wel met pijn en moeite: vlak voor tijd miste Elche een strafschop, waardoor Atlético volgende week als koploper naar Barcelona gaat.

Elche
Elche
0 - 1
Atlético Madrid

In Spanje gaat het eigenlijk al weken over de titanenstrijd tussen Barcelona en Atlético van volgende zaterdag, maar in aanloop naar het treffen in Camp Nou moest Atlético zaterdag eerst nog even zien af te rekenen met laagvlieger Elche. Op papier niet zo'n lastige opgave, maar Atlético reisde toch met knikkende knietjes af. De laatste uitwedstrijden tegen Athletic de Bilbao (2-1), Real Betis (1-1), Sevilla (1-0), Chelsea (2-0) en Getafe (0-0) leverden immers steeds weer een teleurstelling op.

Atlético was vastberaden om bij Elche een einde te maken aan deze serie en speelde een goede eerste helft. Luis Suárez had al twee kansen gemist én een doelpunt afgekeurd zien worden, voordat Marcos Llorente de bezoekers na terugleggen van Yannick Ferreira Carrasco op een verdiende voorsprong zette. Daarmee passeerde Llorente Suárez als Atlético-speler die dit seizoen bij de meeste La Liga-doelpunten direct betrokken is geweest.

Speler Club Directe betrokkenheid bij La Liga-goals
Lionel Messi Barcelona 37 (26+11)
Karim Benzema Real Madrid 28 (21+7)
Gerard Moreno Villarreal 26 (20+6)
Iago Aspas Celta de Vigo 23 (13+10)
Marcos Llorente Atlético Madrid 22 (12+10)
Luis Suárez Atlético Madrid 21 (19+2)

Vlak voor rust dacht Suárez weer op gelijke hoogte te kunnen komen met zijn ploeggenoot. Atlético kreeg een strafschop na zeer ongelukkig hands van Diego González, maar na het zien van de beelden trok scheidsrechter Mario Melero López die beslissing in. Ook in de tweede helft had Suárez weer geen geluk, toen een goal van de spits werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Atlético hield Elche in de wedstrijd en Antonio Barragán hielp al een enorme kans om zeep, voordat de thuisploeg vlak voor tijd een strafschop kreeg na een merkwaardige handsbal van Llorente. Aanvoerder Fidel kon zijn ploeg zo aan een punt helpen, maar schoot op de paal. Zo kroop Atlético door het oog van de naald.

Titelstrijd
Met de drie punten van zaterdag blijft Atlético sowieso nog een week bovenaan staan in La Liga. De lijstaanvoerder heeft nu vijf punten meer dan Real Madrid en Barcelona, maar deze ploegen komen (net als nummer vier Sevilla) later in deze speelronde nog in actie. Volgende week staan vervolgens de topwedstrijden Barcelona-Atlético en Real Madrid-Sevilla op het programma.

Het duel met Elche was een bijzondere wedstrijd voor Koke, die zijn 350ste competitiewedstrijd voor Atlético speelde. Na Adelardo (401) en Tomás Reñones (367) is hij de derde speler die dit aantal haalt in het shirt van Atlético.