Ouderwets minimalistisch Atlético doet zeer goede zaken

Reacties

In de strijd om de Champions League-tickets heeft Atlético Madrid zeer goede zaken gedaan. Real Valladolid liet in de slotfase een welkom puntje door de vingers glippen.

Ouderwets minimalistisch Atlético doet zeer goede zaken
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
1 - 0
Real Valladolid
Real Valladolid

Concurrenten Sevilla (0-0 tegen Barcelona) en Getafe (1-1 tegen Eibar) hadden genoegen moeten nemen met een punt. Het bood Atlético een mooie opening de kansen op het begeerde ticket te vergroten.

Trainer Diego Simeone moest constateren dat zijn ploeg in de eerste helft moeite had om het verschil te maken. João Félix had een van de beste kansen. De Portugees, die woensdag met twee goals belangrijk was tegen Osasuna (0-5), liet de mogelijkheid onbenut. Aan de andere kant ontsnapten de Rojiblancos bij de vrije schietkans van Matheus Fernandes. De Braziliaan zag de bal naast het doel van goalie Jan Oblak gaan.

De dubbele wissels in de rust en na een uur boden Atlético niet de gewenste impuls. Het bekende probleem, dat tegen Osasuna achter de rug leek, stak weer de kop op. Ook tegen Valladolid hadden de Rojiblancos alle moeite te scoren.

In het laatste kwartier werd dan toch de ban gebroken. Doelman Caro mocht zich de treffer aanrekenen. Na een knappe redding op een knal van afstand van Thomas Partey ging de goalie in de fout bij een corner. Invaller Vitolo profiteerde dankbaar. Dankzij doellijntechnologie werd de winnende treffer goedgekeurd.

Door de zege kwam Atlético in punten op gelijke hoogte met Sevilla, dat op basis van onderling resultaat de derde plaats in handen houdt.

Getafe
Getafe
1 - 1
Eibar
Eibar

Concurrent Getafe had eerder op de avond onverwacht punten laten liggen. De Ajax-beul in de Europa League kwam op eigen veld niet verder dan een gelijkspel tegen het laaggeklasseerde Eibar. Oghenekaro Etebo zette Getafe nog wel op het goede spoor. In de extra tijd van de eerste helft kwamen de gasten via Charles langszij. Op advies van de VAR werd de 1-2 van Pedro Bigas in de slotfase afgekeurd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.