Atlético ziet Félix vertrouwen tanken bij grootste zege van het seizoen

Na het gelijkspel tegen Athletic de Bilbao (1-1) van afgelopen zondag boekte Atlético Madrid woensdag bij Osasuna de grootste zege van het seizoen. João Félix tankte het nodige vertrouwen, terwijl de Madrilenen de vierde plek in ieder geval voor even veroverden op Real Sociedad.

Osasuna
Osasuna
0 - 5
Atlético Madrid

Félix kostte Atlético vorige zomer nog 126 miljoen euro en de twintigjarige Portugees leverde voor de coronastop slechts zes goals. Tegen Osasuna kwamen er twee bij. Saúl Ñíguez zag zijn inzet nog gekeerd worden, maar in de rebound schoot Félix overtuigend raak. Na rust sloeg hij opnieuw toe. Diego Costa ging op het doel af, Félix liep mee, kreeg de bal en tikte binnen.

Via invallers Marcos Llorente en Álvaro Morata liep Atlético uit naar een ruime score. Llorente wurmde zich door de defensie en schoot in de verre hoek, terwijl hij kort daarna Morata bediende bij de 0-4. Het slotakkoord was aan Yannick Carrasco, die voorin een pass blokkeerde, de bal terugkreeg van Llorente en met een harde knal voor 0-5 zorgde. Atlético hield zo de nul en dat was voor keeper Jan Oblak de honderdste keer in La Liga.

Door de zege heeft Atlético nu 49 punten uit 29 wedstrijden. Sociedad komt donderdag nog in actie, uit bij Alavés, en neemt bij winst de vierde plek weer over. De topvier in Spanje plaatst zich voor de groepsfase van de Champions League.

Real Valladolid
0 - 0
Celta de Vigo

In de strijd tegen degradatie verzuimde Celta de Vigo om ondanks een overwicht aan kansen te winnen van Real Valladolid. Iago Aspas miste namens de bezoekers een strafschop. Keeper Jordi Masip keerde zijn inzet na zeventig minuten. Na 29 wedstrijden staat Celta de Vigo op de zeventiende plek met 27 punten, twee meer dan Real Mallorca. Valladolid staat op de veertiende plek met 33 punten.

Eibar
Eibar
2 - 2
Athletic de Bilbao

Athletic de Bilbao had veel moeite met Eibar, dat nog altijd niet zeker is van handhaving. Bilbao hoopt aan de andere kant nog op een Europa League-ticket. De Basken kwamen via een penalty van Raúl García op voorsprong. Kike zorgde voor 1-1 en na rust, nadat Eibar-trainer José Luis Mendilibar met een rode kaart was weggestuurd, zette Fabián Orellana de thuisploeg op voorsprong. Dankzij een goal van Asier Villalibre sleepte Bilbao er nog een punt uit.