Toney maakt indruk met hattrick: 'De beste penaltynemer ter wereld'

Reacties

In 2020 maakte Ivan Toney zijn goals nog in de League One voor Peterborough United, twee jaar later lonkt mogelijk het WK voor de 26-jarige aanvaller van Brentford. Want de roep om de Engelsman met Jamaicaanse roots te selecteren voor de nationale ploeg, is na zijn hattrick tegen Leeds United alleen maar sterker geworden.

Toney maakt indruk met hattrick: 'De beste penaltynemer ter wereld'
© Pro Shots
Brentford
Brentford
5 - 2
Leeds United
Leeds United

Toney presteerde in zijn eerste Premier League-seizoen ook al verdienstelijk met twaalf goals voor Brentford, maar lijkt in de eerste weken van het nieuwe seizoen echt los. Tegen Leicester City en Fulham scoorde de voormalig aanvaller van Newcastle United ook al en tegen Manchester United (4-0) bereidde hij twee treffers van zijn ploeggenoten voor. Zaterdag was het de beurt aan Toney om zelf in de schijnwerpers te staan met drie goals tegen Leeds United.

Hoewel er een klein luchtje zat aan de klinkende 5-2 zege door een paar dubieuze arbitrale beslissingen, kon zelfs Leeds-manager Jesse March er niet omheen: Toney is een 'nachtmerrie' om tegen te spelen. Engelse media waren als er de kippen bij om op een rij te zetten dat de Engelse spits sinds augustus 2018 al 101 keer scoorde in competitieverband, waarmee hij in het spoor van Premier League-grootheden Mohamed Salah (115 goals) en Harry Kane (113 goals) blijft. Maar niemand die er op Deadline Day aan dacht een bod neer te leggen bij Brentford.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

En dus kunnen The Bees nog even genieten van de kwaliteiten van Toney. Tegen Leeds toonde de spits, in het seizoen 2020/21 nog topscorer van het Championship met 31 goals en een jaar eerder nog Speler van het Jaar in de League One, zijn klasse met een vrije trap in de winkelhaak en een subtiele lob. Ook bewees hij andermaal een specialist in penalty's te zijn door ook zijn achttiende strafschop voor Brentford te benutten. Manager Thomas stel daarom al dat Engeland hem er goed bij kan hebben wegens de slechte historie op grote toernooien met penaltyseries.

Frank noemde de hattrick van Toney na afloop 'belachelijk'. In positieve zin, uiteraard. Zijn topschutter verkeert in blakende vorm. 'Los van Harry Kane zie ik geen enkele spits die beter in vorm is', gaf de Deense coach bij de BBC nog een andere reden waarom bondscoach Gareth Southgate een kans moet geven aan Toney. 'Hij is de beste penaltynemer ter wereld. Ik weet dat het een gewaagde uitspraak is, maar ik zeg gewoon wat ik zie, hoe hij ze neemt. Hij is zo kalm, zo rustig, hij heeft er een strategie voor. En zijn vrije trap was briljant, net als die laatste goal.'

Jamaica
Zo wordt het interessant om te zien of Toney inderdaad genoeg heeft laten zien aan Southgate om zich in de kijker te spelen richting het WK. Daarmee zou het sprookje van de spits compleet zijn. Bij Newcastle leek een Premier League-doorbraak er niet in te zitten en werd hij verhuurd aan verschillende clubs in de League One. Bij Brentford bewijst hij nu het tegendeel. Vorig jaar leverde hem dat al interesse op van de Jamaicaanse bond, maar Toney zou hebben bedankt voor een carrière bij de Reggae Boys. Hij bleef dromen van The Three Lions. Wordt hij nu beloond?

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Brentford
Meer over Brentford
Meer I. Toney
Meer over I. Toney
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.