Toney: 'Eerst Europees kampioen, daarna vertrek ik naar Madrid’

Reacties

Ivan Toney moest lang aan de kant staan door een schorsing naar aanleiding van een gokschandaal, maar is helemaal terug. De spits is geselecteerd voor de nationale ploeg en heeft zicht op het EK én een droomtransfer.

Toney: 'Eerst Europees kampioen, daarna vertrek ik naar Madrid’
© Pro Shots

Vier Premier League-goals maakte Toney sinds zijn rentree op 20 januari. Dat bleek voor bondscoach Gareth Southgate voldoende om de aanvaller te rehabiliteren bij de nationale ploeg. Het opent de deur naar een van de grote dromen van de aanvoerder van Brentford. 'Hopelijk ga ik naar het EK en winnen we het toernooi', legde Toney zichzelf bij Sky Sports druk op.

'Dat klinkt goed, hè? Mijn ideale zomer? Dan maak ik nog twintig doelpunten dit seizoen', grapte Toney. Hij weet dat ze nodig zijn, want zijn ploeg is nog altijd niet zeker van lijfsbehoud. 'En dan winnen we negen keer.'

Stiekem kijkt Toney al verder. De spits wil dolgraag een transfer maken en lijkt bezig aan zijn laatste weken bij Brentford. Voorzichtig liet de aanvaller zijn droombestemming al vallen. 'In die ideale zomer verkoopt Brentford me. Dan verdienen ze erg veel geld. En dan kan ik naar Madrid verhuizen. Iedereen blij.'

Zaterdag speelt Engeland tegen Brazilië. Dinsdag komt België naar Groot-Brittannië. Het worden voor Toney zijn eerste twee interlands sinds zijn debuut, precies een jaar geleden.

Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.