Timber ziet een Feyenoord met twee gezichten bij Europees debuut

Quinten Timber kijkt met een teleurstellend gevoel terug op zijn Europese debuut. De 21-jarige middenvelder zag hoe Feyenoord een dramatische eerste helft tegen Lazio niet meer te boven kwam (4-2).

Lazio
Lazio
4 - 2
Feyenoord
Feyenoord

Met een elftal vol nieuwelingen ten opzichte van vorig Europees seizoen werd Feyenoord 45 minuten lang volledig overklast door de Italiaanse topclub. Bij rust stond de ploeg van Arne Slot al met 3-0 achter, in een wedstrijd waarin naast Timber ook linksback Quilindschy Hartman zijn debuut op het Europese podium maakte. 'Dit krijg je als je op een niveau gaat spelen waar je niet op getest bent', zei trainer Slot na afloop bij Veronica.

Ook Timber zag hoe zijn ploeg worstelde in de eerste helft, aldus de middenvelder in gesprek met Feyenoord TV. 'Ik had op mooier gehoopt, maar helaas. Het niveau was niet goed genoeg vandaag. We stonden niet goed verdedigend en waren niet vast aan de bal. Dan maak je het jezelf lastig, zeker met een tegenstander die goed aan de bal is.'

Tweede helft
De Utrechter zag hoe zijn ploeg zich wel herpakte in de tweede helft. 'We maakten goals en kwamen bijna terug in de wedstrijd', doelt Timber op de twee late doelpunten van spits Giménez. Het toont volgens de middenvelder aan dat Feyenoord over veerkracht beschikt. Ook in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles van afgelopen zaterdag liet het team zien niet op te geven na een achterstand. Het boog toen een 2-0 achterstand om in een 3-4 overwinning.

Timber wil het gevoel van de tweede helft meenemen naar de volgende wedstrijden. Zondagavond ontvangt het elftal van Slot stadgenoot Sparta in de eigen Kuip. 'Dan moeten we er staan. Sparta wordt ook een taaie en daarom moeten we zorgen dat we goed beginnen.'

Zie hier hoe Feyenoord onderuit gaat in Rome (4-2).