Theater in Maleisië: bizar toneelspel leidt naar stuntzege

Reacties
Theater in Maleisië: bizar toneelspel leidt naar stuntzege
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

In Europa wordt vaak gerefereerd aan de slimmigheidjes die clubs in de Mediterraanse competities gebruiken om wedstrijden te winnen. In de Oriëntaalse competities gaan ze soms nog wat verder. In Maleisië trok een speler zelfs alle registers open om de tegenstander te intimideren.

Sunday Afolabi had zijn normen en waarden op het voetbalveld even aan de kant geschoven. De Nigeriaanse middenvelder van Perak FC haalde woensdag alles uit de kast om drie punten te veroveren. Op bezoek bij Kelantan FA probeerde hij het publiek op vervelende wijze te intimideren bij een hoekschop.

Daar bleef het niet bij. Afolabi irriteerde zijn tegenstanders, maar die hielden zich knap rustig. Tot een verdediger het even welletjes vond en de middenvelder kwam uitleggen dat hij niet gediend van het theater was. Koren op de molen van Afolabi, die na licht contact als een stervende zwaan naar de grond ging en de hoon over zich heen kreeg.

Uiteindelijk zat het knotsgekke gedrag van de Nigeriaan zijn werkgever niet in de weg. Perak maakte een achterstand ongedaan en won het duel. Extra knap, want de club staat voorlaatste in de competitie, terwijl Kelantan juist de fiere koploper is.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.