The Invincibles van Gerrard: Liverpool-legende wordt nu ook Rangers-icoon

Reacties

Steven Gerrard heeft het seizoen met Rangers FC zaterdag in stijl afgesloten. Aberdeen werd in het Ibrox Stadium overtuigend verslagen door de Schotse kampioen, waardoor de topclub niet één keer verloren heeft in het Premiership.

The Invincibles van Gerrard: Liverpool-legende wordt nu ook Rangers-icoon
© Pro Shots

Het winnen van de 55ste landstitel in de clubhistorie werd op zondag 7 maart al een feit voor Rangers. Het zegt veel over de mentaliteit en de klasse in de selectie van manager Steven Gerrard dat er sindsdien amper sprake is geweest van verslapping. De kampioen denderde door en heeft het seizoen afgesloten met een totaal van liefst 102 punten en een voorsprong van 25 punten op Celtic.

Rangers rekende in de laatste speelronde in eigen huis af met Aberdeen. Halverwege koesterde de thuisploeg al een 2-0 voorsprong door een eigen doelpunt van Aberdeen-goalie Joe Lewis en een treffer van Kemar Roofe. In de tweede helft liep de grootmacht uit Glasgow via Roofe en Jermain Defoe uit naar een 4-0 overwinning. Zo is het seizoen afgesloten zonder nederlaag in de competitie, een evenaring van de prestatie van het Celtic van Brendan Rodgers in het seizoen 2016/17. Rangers kreeg in 26 van de 38 duels geen doelpunt tegen. Dat is een evenaring van het 107 jaar oude record van Celtic.

Gerrard mocht kort na het laatste fluitsignaal de trofee de lucht in tillen, te midden van de spelers en stafleden. Duizenden feestende supporters keken vlak buiten het stadion mee via hun telefoons mee. Met het winnen van de Schotste landstitel heeft de veertigjarige Engelsman de eerste prijs uit zijn trainerscarrière binnen. De Liverpool-legende werkte vanaf begin 2017 tot midden 2018 als jeugdtrainer bij de club van zijn hart en ging daarna aan de slag als manager van Rangers. Door het onttronen van Celtic is hij al snel waanzinnig populair geworden in het blauwe deel van Glasgow.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Gerrard vertelde na de laatste competitiewedstrijd bij Sky Sports over het succes: 'Ik ben zo trots op de spelers en de staf. En het belangrijkste: we mogen de supporters niet vergeten, zij hebben deze club opgebouwd. In een moeilijke periode voor de club ben ik gevraagd hierheen te komen en voorafgaand aan die periode hadden ze het nog lastiger. Voor mij ging het daarna om het volgen van een visie, de juiste mensen op de juiste plek zetten en steun krijgen van de clubleiding. Met die voorwaarden konden we iedere dag vechten voor succes.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.