Gerrard doet boekje open over bijzondere band met Sir Alex Ferguson

Reacties

Steven Gerard heeft woensdag zijn grote waardering voor Sir Alex Ferguson uitgesproken. De manager van Rangers FC verklapt dat hij zijn voormalige vijand geregeld gebruikt als klankbord.

Gerrard doet boekje open over bijzondere band met Sir Alex Ferguson
© Pro Shots

Dat had een kleine twintig jaar geleden toch niemand zien aankomen. In 2002 deed Ferguson de middenvelder een lucratieve aanbieding om bij Manchester United te tekenen, maar Gerrard prefereerde een carrière bij zijn geliefde Liverpool. Wat volgde was een getroubleerde relatie tussen de twee clubiconen van de grote rivalen. Ferguson noemde Gerrard in zijn biografie zelfs 'geen topspeler'.

Nu Ferguson met pensioen is en Gerrard zijn eerste stappen zet als trainer, ontstaat er echter een bijzondere band. In gesprek met The Guardian sprak de 79-jarige Schot zeer lovende woorden over het in zijn ogen 'fantastische' werk van Gerrard bij Rangers FC. De Liverpool-legende leidde de club onlangs naar het eerste kampioenschap in tien jaar tijd.

'Ik voel me extreem gevleid', reageerde Gerrard in dezelfde krant op de complimenten van zijn voormalige rivaal. 'Sir Alex is een iconisch figuur in deze sport. Zonder dat het onze bedoeling was, zijn we vijanden geworden bij Liverpool en United. Maar hoewel we grote rivalen waren, heb ik altijd enorm tegen hem opgekeken. Wat hij bereikt heeft in deze sport, is ongeëvenaard', aldus de veertigjarige Engelsman.

'Ik zal jullie een geheimpje vertellen: ik heb een aantal gesprekken gehad met Sir Alex. Sinds ik mijn spelersloopbaan beëindigd heb, hebben we onze rivaliteit aan de kant geschoven. Hij heeft de tijd genomen voor een aantal telefoongesprekken, waarin ik een aantal ideeën bij hem kon toetsen. Ik had wat vragen over mijn trainerschap hier bij Rangers, verklaart Gerrard.

'Sir Alex was fantastisch in die gesprekken. Ik zou dolgraag binnenkort met hem afspreken en een kop koffie drinken, hij heeft daarmee toegestemd. Dat is geweldig van hem, want hij hoeft dat natuurlijk niet te doen, zeker gezien ons verleden als rivalen. Maar het toont maar weer eens zijn karakter, hij is meer dan een iconische manager.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.