Tévez maakt om 'politieke' redenen razendsnel einde aan eerste trainersklus

Reacties

Carlos Tévez is niet langer de coach van Rosario Central. De resultaten onder zijn leiding waren teleurstellend, maar dat is volgens de voormalige spits niet de reden om op te stappen bij de Argentijnse club. Hij trainde het elftal slechts voor vijf maanden.

Tévez maakt om 'politieke' redenen razendsnel einde aan eerste trainersklus

In een persconferentie verklaarde Tévez zijn vertrek. 'Ik heb geen woorden om iedereen te bedanken voor de liefde, toewijding en de opoffering van deze maanden. Het meest verstandige wat ik op dit moment kan doen is vertrekken, ik wil voor niemand een belemmering zijn. Ik stap opzij zodat iedereen bij de club weer kan doen wat-ie wil doen.'

De voormalig Argentijns international was de coach bij 24 wedstrijden en behaalde zes zeges, speelde elf keer gelijk en verloor zeven keer. Hij eindigde op de 20e plek in de Argentijnse competitie met in totaal 28 teams.

Politiek
De achterliggende reden achter het opstappen van Tévez is dat kandidaten voor de presidentsverkiezingen bij de club zijn naam gebruiken bij de campagnes. De verkiezingen zijn op 18 december. 'Ik kom niet om politiek te bedrijven en wil er niet bij betrokken zijn. Daarom stap ik opzij.'

De voormalig topvoetballer van onder meer Manchester City en West Ham United had een contract tot media 2023 bij de Argentijnse club en was pas in juni aan zijn eerste trainersklus begonnen. 'We danken Tévez en zijn coachingstaf voor de professionaliteit en het werk dat in deze maanden is verricht', laat Rosario weten in een reactie. Interim-trainer Germán Rivarola is voorlopig de oefenmeester bij de club.

Spelersprofiel

C. Tevez


Geboortedatum:
5 februari 1984
Leeftijd:
40
Geboorteplaats:
Ciudadela
Nationaliteit
Argentinië
Lengte:
1,73 m
Gewicht:
75 kg
Huidige club:
Independiente
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Rosario Central
Meer over Rosario Central
Meer Primera División
Meer over Primera División
Meer C. Tevez
Meer over C. Tevez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.