Tévez gaat op voor tweede trainersklus in thuisland

Reacties

Carlos Tévez is de nieuwe trainer van Independiente. De club uit de Argentijnse hoofdstad maakte dat dinsdag wereldkundig. Voor de ex-spits wordt het zijn tweede klus als trainer.

Tévez gaat op voor tweede trainersklus in thuisland
© Pro Shots

Tévez’ eerste uitdaging bij de club uit Buenos Aires wordt het tot een goed einde brengen van de Copa de la Superliga, een toernooi met alle 27 clubs uit de hoogste afdeling van Argentinië. Zondagavond is de eerste wedstrijd onder zijn leiding er eentje in eigen huis tegen Vélez Sarsfield, nadat Tévez een jaar lang pauzeerde na zijn vertrek bij Rosario Central, waar hij zijn eerste stapjes als trainer zette.

De inmiddels 39-jarige ex-spits werd in 1984 ook geboren in Buenos Aires, in de hoofdstad van Argentinië maakte hij naam bij Boca Juniors. Via het Braziliaanse Corinthians begon hij aan een Europese tournee langs West Ham United, Manchester United, Manchester City en Juventus. Zijn loopbaan sloot hij af bij Boca Juniors, al was er tussen zijn tweede en derde periode bij zijn jeugdliefde nog wel een lucratief uitstapje naar Shanghai Shenhua in China.

Bekijk hier al onze video's
Meer Independiente
Meer over Independiente
Meer C. Tevez
Meer over C. Tevez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.