'Tévez laat Feyenoord-topscorer verrast achter en stelt drie broers aan'

Reacties

Carlos Tévez staat aan het begin van zijn trainerscarrière. Volgens de Argentijnse sportkrant Olé gaat de voormalig aanvaller aan de slag bij Rosario Central. Een andere grote kant, La Nación, meldt iets voorzichtiger dat Tévez waarschijnlijk de voorkeur krijgt boven de andere kandidaat Pablo Sánchez, die tussen 1996 en 1999 voor Feyenoord speelde. In zijn technische staf stelt Tévez opvallenderwijs drie van zijn broers aan.

'Tévez laat Feyenoord-topscorer verrast achter en stelt drie broers aan'

Eerder deze maand maakte Tévez bekend te stoppen als voetballer. Hij sprak in het programma Animales Sueltos ook de wens uit om aan de slag te gaan als trainer. 'Ik ga trainer worden. Ik heb besloten dat ik direct het vak in wil', vertelde de 38-jarige voormalig spits. Tévez zei aan een 'project' te werken zijn broers en met Carlos Retegui, een voormalig hockeyspeler en -trainer die sinds januari werkzaam is als wethouder Sport in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires.

Volgens Olé zal Retegui aan de slag gaan als eerste assistent van Tévez bij Rosario Central, terwijl broers Diego, Miguel en Ariel (allen op de foto rechts) ook deel gaan uitmaken van de technische staf. De aanstelling van de 76-voudig international van Argentinië was volgens La Nación geen unaniem besluit. Voorzitter Rodolfo Di Pollina voerde gesprekken met Sánchez, de voormalig schaduwspits die in het seizoen 1996/97 met zestien goals clubtopscorer werd van Feyenoord en al de nodige trainerservaring heeft.

De 49-jarige Sánchez dacht de baan binnen te hebben, maar dat bleek niet het geval. Vicevoorzitter Ricardo Carloni voerde een gesprek met spelersmakelaar Christian Bragarnik, die hem wees op de beschikbaarheid van Tévez. Er was sprake van verdeeldheid op de burelen van Rosario Central, maar uiteindelijk lijkt het bestuur te hebben gekozen voor Tévez. Hij wordt naar verwachting dinsdag gepresenteerd en tekent een driejarig contract bij de nummer zestien van het afgelopen seizoen in Argentinie.

Hoewel hij geen ervaring heeft in het trainersvak, denkt Tévez over belangrijke kennis te beschikken die van pas kan komen. 'Ik denk dat ik de jongens wegwijs kan maken in het voetbal', zei hij in het interview bij Animales Sueltos van eerder deze maand. 'Ik denk dat ze naar me zullen luisteren, omdat ik een bepaalde levensvisie heb. Ik kan ze zowel op als buiten het veld de middelen aanreiken die ze nodig hebben. Ik hoop dat ik kan bereiken wat ik als speler ook bereikte.'

'Ik wil niet dat de jongens stoppen met voetbal en eindigen in de spelersvakbond om te moeten vragen om luiers voor hun kinderen', vulde Tévez aan. Hij leek daarmee te bedoelen dat zijn spelers niet in de bijstand terecht moeten komen, maar ook na hun actieve carrière een bepaald doel voor ogen moeten hebben. 'Je moet altijd blijven leren. Zo heb ik iemand nodig die me helpt beter te communiceren. Richting een speler, in een gesprek, in een interview... Ik ga ook niet zomaar ergens aan de slag met het idee: we moeten vandaag winnen. Mijn teams gaan spelen op de manier zoals ik voetbal beleef. Daarvoor moet je ze de middelen aanreiken.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.