Emotionele Tévez beëindigt loopbaan: 'Ik ben mijn grootste fan verloren'

Reacties

Carlos Tévez zet een punt achter zijn carrière. De 38-jarige spits heeft aanbiedingen om zijn loopbaan te hervatten opzijgeschoven: hij kan het na de dood van zijn vader Segundo Raimundo niet meer opbrengen om te voetballen. In een emotioneel interview op de Argentijnse televisie maakt Tévez zijn beslissing wereldkundig.

Emotionele Tévez beëindigt loopbaan: 'Ik ben mijn grootste fan verloren'
© Pro Shots

'Ik ben met pensioen, het is officieel', beaamt de Argentijn, die de afgelopen maanden een rentree als voetballer afhield. 'Ik heb veel aanbiedingen gehad, onder meer uit de Verenigde Staten. Maar dit is het. Ik heb alles gegeven. Het was vorig jaar al heel moeilijk om te voetballen, maar toen kon ik tenminste mijn pa nog zien. Ik ben nu gestopt, omdat ik mijn grootste fan ben verloren.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Segundo Raimundo adopteerde Tévez nadat diens biologische vader kort voor de geboorte overleed. Complicaties na een besmetting met het coronavirus werden Segundo Raimundo in februari 2021 fataal. Na het tragische nieuws miste Tévez twee wedstrijden met Boca Juniors, maar vervolgens keerde hij wel terug op het veld. Met de club eindigde hij op de vierde plek in de Argentijnse Primera División en reikte hij tot de achtste finale van de Copa Libertadores.

Na zijn vertrek bij Boca, in de zomer van 2021, zei Tévez nog jarenlang door te willen gaan als voetballer. Er kwam echter geen nieuwe club en Tévez leefde zelf ook niet meer als topsporter. 'Ik eet nu empanadas en drink wijn wanneer ik wil. Ik ben drie of vier kilo aangekomen en ik word later wakker', liet hij eerder weten in een interview. 'Ik kan me niet meer voorstellen dat ik nog ga trainen en rennen. Ik werd altijd om zes uur wakker voor de training en ging als laatste weg, maar daar heb ik de energie nu niet meer voor.'

Zodoende begon én eindigde Tévez zijn clubcarrière bij Boca, waarvoor hij - verspreid over drie periodes - 200 wedstrijden speelde en 64 keer scoorde. In maart 2020 maakte hij Boca nog kampioen met een winnend doelpunt tegen het Gimnasia La Plata van wijlen Diego Maradona. Gedurende zijn loopbaan speelde Tévez ook voor Manchester City (73 doelpunten in 148 duels), Manchester United (34 in 99), Juventus (50 in 96), West Ham United (7 in 29), Shanghai Shenhua (4 in 20) en Corinthians (5 in 15). Bovendien kwam Tévez in 76 interlands tot 13 doelpunten. Hij werd in 2003, 2004 en 2005 verkozen tot Zuid-Amerikaans voetballer van het jaar, werd in 2010/11 topscorer van de Premier League namens Manchester City en won liefst 26 prijzen in clubverband.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.