Emotionele Tévez verklaart vroegtijdig vertrek bij grote liefde Boca

Reacties

Carlos Tévez heeft tijdens een emotionele persconferentie uitgelegd waarom hij voor de derde keer in zijn loopbaan vertrekt bij Boca Juniors. De 37-jarige aanvaller heeft niet langer de mentale kracht om alles te geven voor zijn grote liefde, nu hij het verlies van zijn vader nog altijd goed heeft kunnen verwerken.

Emotionele Tévez verklaart vroegtijdig vertrek bij grote liefde Boca
© Pro Shots

'Ik dacht dat dit moment nooit zou komen, maar hier ben ik', stak Tévez van wal, voordat hij zijn moeilijke besluit bekendmaakte. 'Dit is een van de treurigste dagen van mijn leven, maar ik sta volledig achter mijn beslissing. Want ik heb alles gegeven wat ik te bieden heb als speler. Voor Boca moet ik altijd 120 procent geven, maar mentaal ben ik daar niet meer toe in staat.'

Het heeft te maken met de dood van zijn vader, die in februari overleed. 'Voor Boca moet je meer dan het maximale geven, maar ik ben niet in de mentale conditie om dat te doen. De waarheid is dat ik niet de tijd heb gehad om te rouwen om mijn vader omdat ik al snel terugkeerde om te spelen. Dat is wat Boca van je vraagt', lichtte Tévez zijn puur persoonlijke beslissing toe.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tévez noemde zijn vertrek geen vaarwel. Hij zal de club en de fans in zijn hart blijven dragen. De 76-voudig international van Argentinië doorliep de jeugdopleiding bij Boca en debuteerde op zestienjarige leeftijd voor de hoofdmacht. Na zijn vertrek naar Corinthians in 2005 keerde Carlitos in 2015 terug, om na een kortstondige periode in China in 2018 wederom terug te keren.

Vorig jaar vertolkte Tévez nog een hoofdrol in de kampioenswedstrijd onder toeziend oog van Diego Maradona en zijn vader. 'Er is niets mooier dan dat beeld. De laatste ovatie voor Maradona en de laatste keer dat mijn vader me zag voetballen en kampioen worden. Het was de laatste keer dat ik mijn vader zag huilen van vreugde. Vanaf de dag dat ik geboren werd tot de dag dat ik sterf ben ik Boca.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tévez had nog een contract tot eind december bij Boca Juniors. In Argentinië bestond ook het vermoeden dat El Apache wellicht al een punt achter zijn loopbaan zou zetten, maar die beslissing heeft de voormalig aanvaller van West Ham United, Manchester United, Manchester City, Juventus en Shanghai Shenhua voor zich uitgeschoven. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Boca Juniors
Meer over Boca Juniors
Meer C. Tevez
Meer over C. Tevez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.