Brighton shopt weer in Zuid-Amerika en wint strijd om Argentijns talent

Reacties

Brighton & Hove Albion heeft de komst van Valentin Barco afgerond. De talentvolle Argentijnse vleugelspeler komt voor ongeveer negen miljoen euro over van Boca Juniors.

Brighton shopt weer in Zuid-Amerika en wint strijd om Argentijns talent
© Pro Shots

Brighton volgde Barco volgens Engelse media al maanden en heeft afgelopen week positieve gesprekken gevoerd met Boca over het negentienjarige talent, die ook in de belangstelling van Manchester City stond. Manager Roberto De Zerbi drong aan op de komst van de linkspoot, omdat de Ecuadoraanse linksback Pervis Estupiñán net terug is van een blessure en er geen echte concurrent voor hem is in de selectie.

Barco is zeker niet de eerste speler uit Zuid-Amerika die Brighton aantrekt. De club van doelman Bart Verbruggen en verdedigers Jan Paul van Hecke en Joël Veltman scoutte al vaker succesvol in het continent, met Moisés Caicedo als belangrijkste voorbeeld. De 22-jarige middenvelder uit Ecuador verkaste afgelopen zomer voor een recordbedrag naar Chelsea.

Dat nu ook Barco voor The Seagulls kiest, wordt gezien als een behoorlijke coup. In eigen land geldt de linkspoot als de toekomstige linksback van het Argentijnse nationale elftal. Momenteel neemt Barco met Argentinië Onder-23 deel aan het olympisch kwalificatietoernooi van Zuid-Amerika. Dat wordt van 20 januari tot 11 februari gehouden in Venezuela.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Brighton & Hove Albion
Meer over Brighton & Hove Albion
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.