Tévez brengt Messiaans eerbetoon aan 'koning der koningen' Maradona

Reacties

Carlos Tévez is de volgende speler die een fraai en emotioneel eerbetoon heeft gebracht aan de vorige week overleden Diego Armando Maradona. Dat deed de ex-spits van onder meer Manchester United en Manchester City (nu captain van Boca Juniors) na zijn winnende goal in een belangrijke wedstrijd.

Tévez brengt Messiaans eerbetoon aan 'koning der koningen' Maradona
© Pro Shots
Internacional
Internacional
0 - 1
Boca Juniors
Boca Juniors

Boca Juniors speelde in de nacht van woensdag op donderdag (Nederlandse tijd) het heenduel in de achtste finale van de Copa Libertadores, de Champions League van Zuid-Amerika. De Argentijnse club (waar de op de zestigjarige leeftijd overleden Maradona in het verleden twee korte periodes speelde) ging op bezoek bij Internacional uit Brazilië en won met 0-1, door een doelpunt van Tévez: hij werkte de bal na een uur spelen uit de draai binnen.

Carlos Tévez droeg ook een aanvoerdersband met daaop een eerbetoon aan Diego Maradona.
© Pro Shots
Carlos Tévez droeg ook een aanvoerdersband met daaop een eerbetoon aan Diego Maradona.

Dat doelpunt vierde Tévez op fraaie wijze. Hij trok zijn wedstrijdshirt uit en toonde daaronder een historisch shirt met het rugnummer 10. Dat was uiteraard een verwijziging naar Pluisje, die van begin 1981 tot de zomer van 1982 voor het eerst bij Boca speelde. Later (tussen 1995 en 1997) sloot hij er vervolgens zijn carrière af. De na dit seizoen afzwaaiende Tévez kwam dus met een hommage aan zijn legendarische landgenoot.

Zijn eerbetoon deed denken aan de manier waarop Lionel Messi afgelopen weekend zijn doelpunt tegen Osasuna vierde. De Vlo liet toen een shirt met rugnummer 10 zien van Newell's Old Boys, de club waar hijzelf en Maradona allebei speelden. Net als Messi kreeg Tévez de gele kaart voor het uittrekken van zijn shirt. Overigens droeg de 36-jarige captain van Boca tegen Internacional ook een speciale aanvoerdersband. Daarop stonden een afbeelding van Maradona, een oneindigheidsteken én de tekst 'koning der koningen'.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.