Einde van een tijdperk: River Plate ziet succescoach vertrekken

Reacties

Marcelo Gallardo vertrekt na dit seizoen bij River Plate. Dat heeft de Argentijnse oud-international donderdag tijdens een persconferentie bekendgemaakt. Gallardo was sinds 2014 de hoofdcoach van de Argentijnse topclub.

Einde van een tijdperk: River Plate ziet succescoach vertrekken
© Pro Shots

Gallardo heeft een contract dat eind december afloopt en heeft besloten om dat niet te verlengen. 'Gisteravond heb ik de club verteld dat ik niet zal blijven. Het is een van de moeilijkste beslissingen uit mijn leven. Ik heb hier achtenhalf jaar gewerkt', zei de 46-jarige Gallardo tijdens een persmoment, waarop hij alles en iedereen bij de club bedankte.

Het vertrek van Gallardo is groot nieuws in Argentinië. De oud-speler van River Plate, die ook uitkwam voor AS Monaco en Paris Saint-Germain, geldt als een van de succesvolste coaches in de clubhistorie. River won onder zijn leiding veertien hoofdprijzen, waaronder twee keer de Copa Libertadores (de Zuid-Amerikaanse Champions League). 

Mede dankzij dat succes, en het voetbal dat River speelde, werd Gallardo vorig jaar al gelinkt aan Barcelona toen de positie van toenmalig trainer Ronald Koeman onder druk stond. Uiteindelijk werd Xavi zoals bekend de trainer in Camp Nou na het ontslag van Koeman, die na het WK in Qatar terugkeert bij het Nederlands elftal als bondscoach.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.