Uitgerekend River Plate-keeper bezorgt aartsrivaal Boca Juniors 35ste landstitel

Reacties

Boca Juniors is zondag voor de 35ste keer in de clubhistorie kampioen van Argentinië geworden. Op een zinderende slotdag in de Primera División speelde uitgerekend River Plate-keeper Franco Armani (36) een hoofdrol bij het binnenhalen van de landstitel.

Uitgerekend River Plate-keeper bezorgt aartsrivaal Boca Juniors 35ste landstitel
© Pro Shots

Boca Juniors en Racing Club gingen op de laatste speeldag de strijd aan voor het landskampioen: Boca ontving in een uitzinnig La Bombonera Independiente en Racing Club ontving River Plate. Voor koploper Boca en nummer twee Racing Club waren het ontmoetingen met twee van oudsher rivaliserende clubs.

Het werden dan ook twee intense wedstrijden, ook al stond er voor zowel Independiente als River Plate (al uitgeschakeld in de titelrace) niet veel meer op het spel. Boca moest thuis winnen om zeker te zijn van het winnen van de landstitel, maar de ploeg van trainer Hugo Ibarra kwam, ondanks een heerlijke vrije trap van Sebastian Villa Cano, niet verder dan een gelijkspel: 2-2.

Racing Club kon bij een thuiszege op River Plate de eerste plek overnemen van Boca, maar de club uit Avellaneda stuitte bij een horrorscenario op River-doelman Armani. Verdediger Jonathan Galvan mocht in de negentigste minuut, bij een 1-1 stand, een strafschop nemen en Racing Club naar de titel schieten, maar Armani stopte de penalty. Daarmee hield hij niet alleen River op de been, maar schonk aartsrivaal Boca ook de titel. Miguel Borja vergrootte vervolgens het leed bij Racing Club door nog de 1-2 te maken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.