Terugkeer Ibrahimovic in Zweedse nationale ploeg lijkt nu echt aanstaande

Reacties

Zlatan Ibrahimovic hintte er zelf al op en nu is zijn terugkeer in de nationale ploeg schijnbaar ook echt aanstaande. Dat bericht domineert deze zaterdag het nieuws in Zweedse media.

Terugkeer Ibrahimovic in Zweedse nationale ploeg lijkt nu echt aanstaande
© Pro Shots

Het medium Fotboll Direkt claimt op basis van diverse bronnen dat Ibrahimovic op 16 maart bij de selectie zal zitten voor de WK-kwalificatieduels met Georgië en Kosovo en de oefeninterland tegen Estland. Alle andere grote Zweedse media nemen dat bericht nu over. Teammanager Stefan Pettersson wil het nieuws bevestigen noch ontkennen.

Vorig jaar liet Ibrahimovic zelf al doorschemeren een terugkeer in de nationale ploeg te overwegen. De 39-jarige aanvaller van AC Milan liet zich na zijn afscheid als international in 2016 regelmatig kritisch uit over het selectiebeleid van bondscoach Janne Andersson en sprak zelfs van een sekte, maar dat staat een rentree blijkbaar niet in de weg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Andersson onthulde in november ook op bezoek te zijn geweest bij Ibrahimovic in Milaan en die onmoeting is blijkbaar vruchtbaar geweest. 'Toen Zlatan open bleek te staan om weer wedstrijden met de nationale ploeg te spelen, leek het mij vanzelfsprekend en belangrijk om dit met hem te bespreken', zei de bondscoach bij Aftonbladet.

En dus heeft het er alle schijn van dat we Ibrahimovic komende zomer teruggezien op het EK, waar Zweden in Groep E zit bij Spanje, Polen en Slowakije. De laatste interland van de topscorer aller tijden van de nationale ploeg (62 goals in 116 interlands) was op het EK 2016 tegen België (0-1). Zlatan speelde ook op de EK's van 2004, 2008 en 2012 en de WK's van 2002 en 2006.

Ibrahimovic was ten tijde van zijn afscheid in 2016 al bijna 35 jaar oud, maar laat bijna vijf jaar later zien nog altijd mee te kunnen in de Europese top. Nadat de voormalig aanvaller van Ajax in 2018 naar LA Galaxy vertrok, keerde hij begin vorig jaar terug bij AC Milan. Dat wekte hij na zijn terugkeer met 27 goals in 41 officiële duels weer tot leven. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Z. Ibrahimović
Meer over Z. Ibrahimović
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.