Zlatan haalt keihard uit naar Zweedse voetbalbond

Reacties

Zlatan Ibrahimovic heeft zondag vernietigend uitgehaald naar de Zweedse bond. Aanleiding was de reserverol van Dejan Kulusevski in het Nations League-duel met Frankrijk van zaterdagavond (0-1 verlies Zweden).

Zlatan haalt keihard uit naar Zweedse voetbalbond
© Pro Shots
Zweden
Zweden
0 - 1
Frankrijk
Frankrijk

Kulusevski geldt als het grootste Zweedse talent en mag zich sinds begin 2020 contractspeler van Juventus noemen. De Oude Dame liet hem het voorbije seizoen afmaken bij Parma, maar kan in de nieuwe jaargang rekenen op een plaats in de selectie van de Italiaanse kampioen.

Vandaar dat velen erop rekenden dat Kulusevski zou starten tegen Frankrijk, inclusief Zlatan. 'Wat een slechte grap. Het is weer een bewijs dat incompetente mensen het voor het zeggen hebben bij de Zweedse voetbalbond', twittert Zlatan, die daarbij een link deelt met een artikel uit de krant Aftonbladet. Daarin blikt bondscoach Janne Andersson terug op de wedstrijd en is de insteek de bescheiden speeltijd van Kulusevski.

Opvallend was dat Kulusevski ook al zijn onvrede uitte na zijn rol als invaller. Op de vraag of hij genoeg tijd had om te laten zien wat hij in huis heeft, antwoordde hij zaterdagavond: 'Nee, nee, ik denk het niet. Ik was geschokt, ik dacht dat het heel goed ging tijdens de training. Maar zo gaat het soms in het voetbal.'

Andersson liet wel doorschemeren dat Kulusevski dinsdagavond tijdens het treffen met Portugal een prominentere rol krijgt.

Het is niet voor het eerst dat Zlatan het beleid van de Zweedse voetbalbond hekelt. De aanvaller noemde de nationale ploeg vorig jaar een sekte, waarin weinig plaats is voor spelers met een andere etnische achtergrond.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.