Teruggekeerde spelers laten zich zien bij bekerzeges Heerenveen en NEC

SC Heerenveen en NEC hebben woensdagavond op simpele wijze de achtste finale van het TOTO KNVB-bekertoernooi bereikt. Het werd voor twee spelers een extra bijzondere avond.

sc Heerenveen
2 - 0
FC Volendam
FC Volendam

SC Heerenveen bleek in de tweede helft een stuk scherper dan in het eerste bedrijf. De Friezen kregen veel kansen in de eerste 45 minuten, maar verzuimden om de score te openen. Kort na rust gebeurde dat wel. Pelle van Amersfoort maakte zijn eerste doelpunt voor Heerenveen sinds zijn terugkeer naar Nederland.

FC Volendam zette er niet bijster veel tegenover, maar claimde in de tweede helft wel een strafschop wegens vermeend hands. De bal ging niet op de stip, waarna Heerenveen de wedstrijd definitief naar zich toetrok. Dat deed het via Sydney van Hooijdonk, die van dichtbij intikte voor de 2-0.

De spelers van SC Heerenveen droegen shirts om teamgenoot Sven van Beek een hart onder de riem te steken. De verdediger ligt er enkele maanden uit met een achillespeesblessure.

Almere City FC
0 - 4
N.E.C.
N.E.C.

NEC heeft de knappe prestatie tegen Ajax (1-1) een goed vervolg gegeven in het bekertoernooi. Door een vroeg doelpunt van Oussama Tannane werd het nooit echt een wedstrijd. De smaakmaker aan Nijmeegse kant ramde al na vijf minuten de bal binnen vanuit een verre vrije trap.

Almere City kreeg wel kansen om er weer een wedstrijd van te maken, maar Ilias Alhaft zag zijn inzet tegen de paal eindigen. Daarna nam NEC, waar de tegen Ajax uitblinkende Jasper Cillessen op de bank bleef, verder afstand van Almere. Elayis Tavsan rondde nog voor rust af na een mooie aanval en Pedro Marques maakte in de tweede helft een einde aan alle onzekerheid. Via Anthony Musaba volgde er nog een mooi slotakkoord voor NEC. De teruggekeerde aanvaller maakte zijn eerste doelpunt voor NEC sinds 7 februari 2020.

VVV-Venlo
VVV-Venlo
2 - 3
FC Emmen
FC Emmen

VVV-Venlo en FC Emmen stonden de afgelopen jaren regelmatig tegenover elkaar in zowel de Eredivisie als Eerste Divisie, maar niet in het bekertoernooi. Het werd door de veerkracht van de thuisclub een meer dan interessante wedstrijd (lees: slotfase).

Na twee doelpunten snel achter elkaar (van Jari Vlak en Mark Diemers) leek de wedstrijd wel gespeeld, maar via Daan Huisman werd de wedstrijd toch weer spannend in de 58ste minuut. Het feestje werd compleet toen Nick Venema een kwartier voor tijd profiteerde van een fout en de 2-2 maakte, maar de feeststemming in De Koel sloeg dood in de vierde minuut van de extra tijd. Miguel Araujo voorkwam een verlenging door de 2-3 binnen te tikken.