Ten Hag ziet reservedoelman terugkeren naar Newcastle United

Reacties

Newcastle United heeft Martin Dubravka teruggeroepen van zijn verhuurperiode aan Manchester United. De clubs geven geen reden voor de gestopte huurperiode, maar duidelijk was dat de 33-jarige Slowaak bij United slechts een bijrol bekleedde.

Ten Hag ziet reservedoelman terugkeren naar Newcastle United
© Pro Shots

Op de zomerse Deadline Day verwelkomde United Dubravka. Voor de doelman werd een huursom van ruim anderhalf miljoen euro neergelegd, terwijl er ook een optie tot koop van vijf miljoen euro werd bedongen.

Tot speelminuten kwam Dubravka maar nauwelijks in de selectie van Ten Hag. Alleen de League Cup-zeges op Aston Villa (4-2) en Burnley (2-0) mocht hij keepen. Verder fungeerde de dertigvoudig international als stand-in voor David De Gea en was hij zelfs af en toe derde doelman.

Met de ervaren Tom Heaton (36) heeft Ten Hag nog een doelman achter de hand. Bovendien is het niet ondenkbaar dat United, dat ook Dean Henderson nog aan Nottingham Forest verhuurd heeft, op den duur een nieuwe keeper zal aantrekken.

Newcastle maakt ook al duidelijk dat Dubravka zich geen illusies hoeft te maken over een basisplek. De club stelt dat Nick Pope nog altijd eerste keus is. Newcastle nam Dubravka in 2018 voor vier miljoen euro van Sparta Praag en sindsdien maakte hij honderddertig keer zijn opwachting in de hoofdmacht.

Spelersprofiel

M. Dúbravka


Geboortedatum:
15 januari 1989
Leeftijd:
35
Geboorteplaats:
Žilina
Nationaliteit
Slowakije
Lengte:
1,90 m
Gewicht:
83 kg
Huidige club:
Newcastle United
Nationaal team:
Slowakije
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Newcastle United
Meer over Newcastle United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.