Ten Hag ziet met Mata volgende speler transfervrij vertrekken

Reacties

In navolging van Jesse Lingard en Paul Pogba neemt ook Juan Mata op transfervrije basis afscheid van Manchester United. De werkgever van Erik ten Hag maakt donderdagochtend wereldkundig dat het aflopende contract van Mata niet wordt verlengd. Zodoende komt na achtenhalf jaar een einde aan zijn dienstverband op Old Trafford.

Ten Hag ziet met Mata volgende speler transfervrij vertrekken

In de afgelopen 24 uur maakte Manchester United het vertrek van achtereenvolgens Lingard, Pogba en Mata bekend. Na David de Gea en Phil Jones waren Mata en Lingard de langstdienende spelers in de selectie. Mata tekende een jaar geleden bij tot medio 2022, maar signeert ditmaal geen nieuw contract. Op de clubwebsite wordt hij hartelijk bedankt voor de bewezen diensten.

Mata maakte in januari 2014 voor 45 miljoen euro de overstap van Chelsea naar Manchester United. Hij speelde sindsdien 196 competitiewedstrijden voor de club, waarin hij goed was voor 34 doelpunten. Mata vierde als speler van Manchester United het winnen van de FA Cup, de Community Shield (beide in 2016), de Europa League en de EFL Cup (beide in 2017).

Het is nog de vraag waar de toekomst van de 34-jarige Spanjaard ligt. In een interview met de officiële clubkanalen in april van dit jaar liet Mata zijn wens doorschemeren om te blijven voetballen. 'Ik voel nog veel passie en wil van het voetbal blijven genieten. Voetballer worden is een droom die is uitgekomen. Ik wil zoveel mogelijk blijven spelen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.