Manchester United bevestigt vertrek Pogba: weg naar Juventus is vrij

Reacties

Paul Pogba verlaat Manchester United, zo bevestigt de club woensdagmiddag via de officiële kanalen. De middenvelder heeft ervoor gekozen zijn aflopende contract niet te verlengen. Hij is daarom transfervrij op te pikken in de zomer; Juventus werkt al hard aan zijn komst.

Manchester United bevestigt vertrek Pogba: weg naar Juventus is vrij

Het vertrek van de 29-jarige Pogba diende zich de afgelopen weken al aan, ondanks verwoede pogingen van Manchester United om hem langer vast te leggen. Anderhalve week geleden deed Juventus een serieuze poging om de Fransman terug te halen naar Turijn, waar hij tussen 2012 en 2016 al furore maakte. Pogba kreeg een contractvoorstel met een jaarsalaris van 7,5 miljoen euro, dat kan oplopen tot 10 miljoen euro.

Pogba stond sinds 2016 onder contract bij Manchester United en speelde sindsdien 154 competitiewedstrijden. Daarin was hij goed voor 29 doelpunten. In een eerder dienstverband bij de club kwam hij ook al tot 3 duels in de Premier League. Vorige maand berichtten Engelse media dat Pogba nog in gesprek wilde met Erik ten Hag, maar de nieuwe trainer zal het volgend seizoen zonder hem moeten stellen.

Voor Manchester United is het transfervrije vertrek van Pogba pijnlijk te noemen. Met een afkoopsom van 105 miljoen euro is hij nog altijd de duurste aankoop in de clubgeschiedenis. In 2012 vertrok Pogba al transfervrij naar Juventus en komende zomer lijkt hetzelfde te gaan gebeuren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.