Ten Hag sneert naar media: 'Alles wordt negatief belicht'

Reacties

Na de 3-0 overwinning op AZ is inmiddels duidelijk dat Ajax het seizoen als nummer twee afsluit en volgend seizoen dus in de voorronde van de Champions League mag spelen. Trainer Erik ten Hag was tevreden over het spel van Ajax tegen AZ en haalde na de wedstrijd uit richting de media.

Ten Hag sneert naar media: 'Alles wordt negatief belicht'

Volgens Ten Hag worden de prestaties van de Amsterdammers in een verkeerd daglicht gezet. 'Alles wordt negatief belicht. Ajax creëert de meeste kansen in de competitie, krijgt het minste tegen. Ik roep niet dat we tevreden zijn, want we willen bovenaan staan, maar niet alles wat Ajax heeft gedaan is slecht. Integendeel zelfs', stelt Ten Hag bij FOX Sports.

Hakim Ziyech werd na de wedstrijd tegen AZ door fans verkozen tot Ajacied van het Jaar. 'Ziyech is fenomenaal, zo kennen we hem', is Ten Hag lovend over de Marokkaan. 'Als hij warm is kan hij geweldig schilderen. Hij is een echte spelmaker, het is genieten om hem bij de ploeg te hebben. Maar dat vind ik van alle spelers, we hebben collectief een goede prestatie geleverd.'

Van den Brom
Aan de kant van AZ zag trainer John van den Brom zijn club weer eens verliezen in een topwedstrijd. In de laatste twaalf competitietoppers wist AZ niet te winnen en zondagmiddag ging het in de Johan Cruijff Arena weer mis.

De verliesbeurten in topwedstrijden doen niks af aan de seizoensprestatie van AZ, zo pleit Van den Brom bij de NOS. 'Ik heb het net ook tegen de jongens gezegd, we hebben een fantastisch seizoen gedraaid. Buiten de topclubs om hebben we goede wedstrijden gespeeld. Daardoor zijn we op die derde positie terechtgekomen. We willen meer en dat wordt de uitdaging naar een nieuw seizoen, om dat beter voor elkaar te krijgen.'

'Ajax was de hele wedstrijd veel beter dan AZ'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.