Ten Hag prijst 'briljante' Ziyech en is eerlijk over verbeterpunten Ajax

Reacties

Erik ten Hag had niet alleen maar reden tot lachen na de ruime overwinning die Ajax woensdag boekte op Valencia (0-3). De trainer van de Amsterdammers zag voldoende verbeterpunten bij zijn ploeg, al was de zege wel heel welkom in de missie die de club heeft om te overwinteren in het Champions League-toernooi.

Ten Hag prijst 'briljante' Ziyech en is eerlijk over verbeterpunten Ajax
© Pro Shots

Hakim Ziyech opende de score met een prachtige treffer, die de goedkeuring van Ten Hag kon wegdragen. 'We weten dat hij dit kan, maar dan moeten we hem daar als team wel op vrijspelen. We wisten dat er aan die kant ruimte lag en speelden daar ook op. Maar Hakim kan het dan wel fantastisch afmaken, hij heeft een geweldig linkerbeen. Vandaag was hij briljant', sprak Ten Hag na de wedstrijd lovend bij Veronica.

De uitslag in Valencia verbloemde dat Ajax niet de hele wedstrijd goed speelde. 'We hadden er moeite mee om druk te houden op het middenveld. Dat had ook te maken met de rechterkant, daar moesten we doordekken en kwamen de halfruimtes vrij', legde Ten Hag nader uit. 'Gonçalo Guedes benutte die ruimtes en daar hadden wij moeite mee. Dat ging niet altijd even goed, maar Valencia is ook een geweldige ploeg.'

Toen Ajax de eerste tien minuten na rust zonder kleerscheuren doorkwam, begon Ten Hag te geloven in een goede afloop in de sinaasappelstad. 'Andre Onana had in die fase ook een paar geweldige reddingen en we kregen rust in de ruimtes, waardoor we beter gingen spelen. Dat resulteerde in de 0-3 en toen was de wedstrijd wel voorbij', aldus de trainer.

Volgens Ten Hag heeft Ajax met de tweede opeenvolgende zege in de groepsfase een grote stap gezet, maar is de ploeg er nog niet. 'We hebben geluk gehad vandaag, het had ook 6-3 kunnen worden. We hebben onze kansen uitgespeeld en op beslissende momenten toegeslagen, maar ook gevochten voor elkaar. Dat het beter moet en dat we meer moeten pressen, weten wij ook.'

Perfecte week voor Ajax en Veltman: 'Nu proosten en een drankje doen'
'Hakim Ziyech moet vooral vaak op doel blijven schieten'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer H. Ziyech
Meer over H. Ziyech
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.