'Ten Hag moet knoop doorhakken: Dortmund aast op United-talent'

Reacties

Na een uitleenbeurt aan Birmingham City keert Hannibal Mejbri deze zomer terug bij Manchester United. Het is de vraag voor hoe lang, want onder meer Borussia Dortmund houdt de situatie van het twintigjarige talent nauwlettend in de gaten.

'Ten Hag moet knoop doorhakken: Dortmund aast op United-talent'
© Pro Shots

Erik ten Hag liet Hannibal afgelopen seizoen vlieguren maken in Birmingham. In 38 wedstrijden in het Championship was de middenvelder goed voor een doelpunt en vijf assists (en tien gele kaarten). Hannibal hoopt zich in de kijker te spelen op Old Trafford, maar het is nog niet duidelijk of Ten Hag het ziet zitten in de Tunesiër.

Volgens Manchester Evening News krijgt Hannibal normaal gesproken een kans tijdens de pre-season tour in de Verenigde Staten. Toch valt niet uit te sluiten dat United het talent eerder laat gaan. Borussia Dortmund zou bereid zijn vijftien miljoen euro inclusief bonussen op tafel te leggen. Het is niet duidelijk of United openstaat voor een definitieve verkoop.

Doorverkoopclausule
Hannibal kwam vier jaar geleden voor tien miljoen euro over van AS Monaco. Duidelijk is dat United winst wil maken op de speler. Mogelijk kiest de Engelse grootmacht voor hetzelfde traject als Zidane Iqbal, die op het punt staat een contract te tekenen bij FC Utrecht. In die verbintenis heeft United een toekomstige doorverkoopclausule laten opnemen. 

Hannibal kwam tot op heden drie keer binnen de lijnen bij een officieel duel van United. Zijn debuut maakte hij op de slotdag van het seizoen 2020/21 op bezoek bij Wolverhampton Wanderers.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.