'Ten Hag maakte zijn allergrootste fout bij Man United zes weken geleden al'

Reacties

Erik ten Hag heeft een kapitale fout gemaakt door Cristiano Ronaldo in genade aan te nemen bij Manchester United, vindt Ruud Gullit. In de ogen van de oud-topvoetballer had Ten Hag een 'statement' moeten maken door de vertrekwens van Ronaldo te honoreren en hem buiten de spelersgroep te laten.

'Ten Hag maakte zijn allergrootste fout bij Man United zes weken geleden al'

Ronaldo diende zes weken geleden een transferverzoek in, maar zijn zoektocht naar een nieuwe club is nog niet succesvol gebleken. De situatie van de veteraan houdt de gemoederen bezig. Ronaldo zou op het trainingsveld zelfs ageren tegen de door Ten Hag geliefde speelwijze, die gekenmerkt wordt door hoog druk zetten. Als het aan Gullit had gelegen, maakte Ronaldo geen deel meer uit van het eerste elftal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik vind dat Ten Hag een heel grote fout gemaakt heeft. Het is de grootste fout die hij tot nu toe heeft gemaakt', zei de analist van praatprogramma Rondo maandagavond. 'Toen Ronaldo zei dat hij niet wilde komen, had hij moeten zeggen: "Ik wil alleen maar spelen met spelers die hier willen spelen. En als je wilt gaan, ga dan maar." Dan had hij een statement gemaakt naar de rest van de groep. Nu is hij de baas niet meer. Hij moet Ronaldo nu bijna in genade aannemen. Dit maakte hem niet sterk in het oog van de spelersgroep.'

Youri Mulder kon zich daarin vinden. 'Het was pappen en nathouden. Hij had met Ronaldo moeten spreken voordat hij terugkwam. Ronaldo was op vakantie? Je kunt overal naartoe vliegen.' De analisten bleken ook niet onder de indruk van de straftraining die Ten Hag zijn spelers oplegde na de 4-0 nederlaag tegen Brentford. Hij liet ze 13,8 kilometer lopen, omdat Brentford in de wedstrijd 13,8 kilometer meer aflegde dan Manchester United.

'Heb je weleens een straftraining gehad?', vroeg Jan van Halst aan zijn tafelgenoten. 'Dan ga je toch lachen als speler? Ik denk dat ze in de kleedkamer hebben gegrinnikt. Wat is dit voor 1980-gedoe?, dachten ze.' Gullit antwoordde: 'Ik snap wel dat Ten Hag het doet. Maar er valt weinig te grinniken. Elke dag vijf oud-spelers die zich uitlaten over de situatie bij de club… En dat krijg je toch mee als trainer, want je wordt er steeds naar gevraagd. Ik lees de Engelse kranten iedere dag. Er staan dagelijks tien tot twaalf artikelen over Manchester United in.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.