Ten Hag in voetsporen van Ferguson: 'Hij maakte het verschil'

Reacties

De belangen waren een stuk minder groot dan in 1999 en de tegenstander van een compleet ander kaliber, maar met zijn succesvolle wissels maakte Erik ten Hag indruk als opvolger van Sir Alex Ferguson. De Schot was voor Ten Hag de laatste manager van Manchester United die met zijn wissels voor een belangrijke Europese zege zorgde.

Ten Hag in voetsporen van Ferguson: 'Hij maakte het verschil'
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
1 - 0
Omonia Nicosia
Omonia Nicosia

Wie 1999 en Man Utd noemt, kan niet om de Champions League-finale van dat jaar heen. Bayern München leek via een doelpunt in de vijfde minuut aan het langste eind te trekken, maar twee late goals zetten de finale volledig op zijn kop. Ferguson bracht Teddy Sheringham en Ole Gunnar Solskjaer in, beiden scoorden in extra tijd om de Champions League-winst alsnog naar Man Utd te laten gaan.

Het winnende elftal van Manchester United in 1999. Herken jij de twee Nederlanders?
© Pro Shots
Het winnende elftal van Manchester United in 1999. Herken jij de twee Nederlanders?

Zo heroïsch en spraakmakend als 23 jaar geleden was het donderdagavond natuurlijk niet. Maar Ten Hag werd wel de eerste Man Utd-coach sinds Ferguson die in een Europese wedstrijd het verschil maakte met zijn wissel. Scott McTominay bezorgde zijn team als invaller de winst op Omonia Nicosia. 'Erik ten Hag maakt het verschil', kopt Manchester Evening News dan ook. De regionale krant maakte een opsomming om de wedstrijd te beschrijven. '34 doelpogingen, 13 corners, 12 reddingen, een koppige doelman en één doelpunt.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bij de BBC voelden ze dat er nog steeds vertrouwen was bij Man Utd. 'Toen de vierde official liet zien dat er vijf minuten aan extra tijd bijkwamen, ging er een zucht van opluchting door Old Trafford. De fans lieten zien dat hun geloof op een winnende treffer niet vervlogen was.' Uiteindelijk werd er in de derde minuut van de extra tijd gescoord.

Sky Sports proefde toch weer een stukje frustratie. 'Man Utd probeerde elke hoop die Omonia had om het eerste Cypriotische team te worden dat in een Europese wedstrijd op Engelse bodem won de kop in te drukken. Het vertrouwde gevoel van frustratie borrelde op, na een vruchteloos spervuur in de eerste helft.' In de analyse achteraf wordt echter gesteld dat dit juist een nuttige wedstrijd was. 'De nederlaag tegen Man City was een wake-up call en toonde aan hoe ver Man Utd verwijderd is van de Engelse top. Het wordt een lange weg om terug aan de top te komen, Man Utd heeft daar perspectief en geduld voor nodig. Twee elementen die Ten Hag en Man Utd uiteindelijk nodig hadden en voorgeschoteld kregen op de donderdagavond.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.