Doelpoging 34 van Man United zorgt voor grote vreugde bij Ten Hag

Manchester United heeft donderdagavond ternauwernood gewonnen van Omonia Nicosia in de Europa League. Na een karrenvracht aan doelpogingen bleek nummer 34 toereikend: Scott McTominay maakte het winnende doelpunt. Real Sociedad won ook (3-0 tegen Sheriff Tiraspol) en heeft drie punten meer dan nummer twee Manchester United.

Manchester United
1 - 0
Omonia Nicosia

Erik ten Hag gunde Tyrell Malacia weer een basisplaats, nadat de linksback tegen Everton werd gepasseerd. Zoals gebruikelijk in de Europa League begon ook Cristiano Ronaldo vanaf de aftrap. Het blok op het middenveld bestond uit Casemiro en Fred; tegen Everton stond Casemiro nog naast Christian Eriksen.

De eerste twee grote kansen om de score te openen waren voor Marcus Rashford. Tot tweemaal toe lag doelman Francis Uzoho in de weg. Dat zou een terugkerend thema blijken in de wedstrijd. Rashford zocht eerst met een hard schot de verre bovenhoek op; daarna lukte het ook niet in een één-op-één-situatie met Uzoho. Een poeier van Casemiro spatte uiteen op de lat.

Aan het begin van de tweede helft bereidde Cristiano Ronaldo een goede kans voor Antony voor. De ex-Ajacied waagde een geplaatst schot vanuit het strafschopgebied, maar zag dat Uzoho opnieuw goed oplette. Enkele minuten later trof ook Fred de Nigeriaanse sluitpost op zijn weg. Een inzet van Ronaldo in de korte hoek bleek ook een prooi voor Uzoho.

Enerzijds stapelden de doelpogingen elkaar op, anderzijds waren er ook grote fasen in de wedstrijd waarin grote, uitgespeelde kansen uitbleven. Niet zelden probeerde de thuisploeg met een afstandsschot de ban te breken. Pas in de blessuretijd viel het verlossende doelpunt. Invaller McTominay ontving de bal in het strafschopgebied met wat geluk en vond de ruimte voor een schot in de linkerhoek: 1-0. Ten Hag juichte uitbundig aan de zijlijn.