Ten Hag: 'Het Duitse voetbal is Kerk op het lijf geschreven'

Reacties

Gyrano Kerk lijkt klaar voor het buitenland. Maar waar ligt zijn toekomst als hij vertrekt? Zijn voormalige coach, Erik ten Hag, heeft wel een idee.

Ten Hag: 'Het Duitse voetbal is Kerk op het lijf geschreven'
© Pro Shots

In een uitgebreid verhaal in de nieuwe VI en op VI PRO wordt de ontwikkeling van de aanvaller, die inmiddels fraaie statistieken kan overleggen, geschetst. Zelf verwijst Kerk, net als vorig jaar, vragen over zijn toekomst door naar de club. Hij ziet wel wat er op zijn pad komt. Wél liet hij eerder doorschemeren op een dag graag in Engeland te willen spelen.

Het toeval wil dat diverse clubs uit het Championship én de Premier League een samenwerking wel zien zitten. Ten Hag, de trainer met wie Kerk een bijzondere vertrouwensband opbouwde in Utrecht, is benieuwd waar zijn plafond ligt. 'Hij kan zeker nog een stap maken', aldus de huidige trainer van Ajax.

'Zijn manier van spelen zou prima in Engeland passen. Het is alleen moeilijk in te schatten of de directe stap van de Eredivisie-subtop naar de Premier League niet te groot is. Ik denk dat hij nog beter tot zijn recht zou komen in Duitsland. Daar wordt veel meer countervoetbal gespeeld. Dat is hem op het lijf geschreven. In de grotere ruimtes is hij levensgevaarlijk', zo besluit Ten Hag.

Lees in de nieuwe VI en op VI PRO het hele verhaal over en met Kerk:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer G. Kerk
Meer over G. Kerk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.